Martin Scorsese slakter Marvel: «De lager ikke film»

Marvels superheltfilmer er blant noen av de største kassasuksessene i filmhistorien, men de imponerer ikke Martin Scorsese.

Han forteller til Empire at selv om han prøvde å se dem, lever de ikke opp til hans krav om ekte filmkunst.

– Jeg ser ikke på dem. Jeg har prøvd, men det er ikke  film. Det nærmeste jeg kan tenke meg å sammenligne dem med er temaparker, med skuespillere som gjør det best de kan under forholdene. Dette er ikke filmer om mennesker som prøver å formidle emosjonelle eller psykologiske opplevelser til andre mennesker.

Martin Scorsese skal selv ha premiere på The Irishman med et stjernegalleri i alle rollene om kort tid. Filmen som har tatt mer enn tre år å lage og har kostet 1,3 milliarder norske kroner  kommer på Netflix i november og får også kinovisning i Oslo og Bergen.