Marvels superheltfilmer er blant noen av de største kassasuksessene i filmhistorien, men de imponerer ikke Martin Scorsese.

Han forteller til Empire at selv om han prøvde å se dem, lever de ikke opp til hans krav om ekte filmkunst.

– Jeg ser ikke på dem. Jeg har prøvd, men det er ikke  film. Det nærmeste jeg kan tenke meg å sammenligne dem med er temaparker, med skuespillere som gjør det best de kan under forholdene. Dette er ikke filmer om mennesker som prøver å formidle emosjonelle eller psykologiske opplevelser til andre mennesker.

Martin Scorsese skal selv ha premiere på The Irishman med et stjernegalleri i alle rollene om kort tid. Filmen som har tatt mer enn tre år å lage og har kostet 1,3 milliarder norske kroner  kommer på Netflix i november og får også kinovisning i Oslo og Bergen.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen