Seriemordere du bør få med deg i løpet av høsten

Høst er tid for skrekk og thrillere som gir deg frysninger nedover ryggen. Her er en liste på 5 filmer basert på seriemordere alle bør se minst en gang i løpet av livet.

1. Dr. Jekyll and Mr. Hyde (2017) Regi: B. Luciano Barsuglia

I løpet av årene har det blitt laget mange filmer om Jekyll og Hyde, og han har stått for tematikken i mange spill for både casino og konsollbransjen. I 2017 kom det en ny film om den populære seriemorderen basert på den tidløse boken av Robert Louis Stevenson. Du lurer kanskje på hvorfor du skal se denne filmen ettersom den har fått så dårlig kritikk? Vårt svar er at den står i helt feil filmkategori. Skuespill og regi er så elendig utført i denne reproduksjonen at det blir en komisk farse du vil le hysterisk av i godstolen. Så lenge du har den innstillingen når du skal se filmen, er den absolutt verdt å få med seg.

2. Zodiac (2007) Regi: David Fincher

Dette er en av de beste rollene til Robert Downey Jr. Her spiller han en journalist på jakt etter den mystiske og fryktede Zodiac-morderen som herjet San Fransisco på 1960-tallet. Et nervepirrende drama om hvordan denne psykotiske morderen søkte oppmerksomhet i media rundt sine hensynløse mord, og skapte intens menneskejakt på en morder som var ekstremt dyktig på å skjule sine spor. Det har vært mange spekulasjoner om hvem denne morderen var, og akkurat det er fortsatt en godt bevart hemmelighet.

3. Monster (2004) regi: Patty Jenkins

Filmen er basert på den utspekulerte seriemorderen Aileen Wournos, som drepte flere menn i sin karrière som prostituert i Florida. Med et sterkt hat for menn etter gjentatte voldtekter og graviditet i ungdommen, lar hun sitt sinne gå utover sine horekunder. Charlize Theron gjør en av sine beste roller i denne filmen sammen med Christina Ricci som spiller Aileen’s lesbiske elsker.

4. Amercan Psycho (2000) Regi: Mary Harron

En flott filmatisering av boken med Christian Bale i spissen som en selvopptatt perfeksjonist i Wall Street’s finansmiljø. Morderen utforsker sine bisarre seksuelle lyster og tørst for mord på intetanende jenter som faller for en psykopat du aldri har sett maken til.

5. Se7en (1995) Regi: David Fincher

Bli med Brad Pitt og Morgan Freeman på en intens menneskejakt på en seriemorder som begrunner sine grusomme handlinger med de 7 dødssyndene. Filmen tar et oppgjør med dagens samfunn av overspisere, selvopptatte, og grådige mennesker, og sørger for at de får en passende straff. Dette er en nervepirrende thriller med fryktinngytende scener som helt sikkert vil få deg til å sitte på kanten av stolen i et par timer.

6. Nattsvermeren (1991) Regi: Jonathan Demme

Selv om Anthony Hopkins dukker opp på skjermen i totalt16 minutter, ble hans rolle som kannibal og serimorder hyllet og er en av hans mest kjente roller i film. Her møter vi Jodie Foster som FBI agent som søker hjelp av Hannibal (Anthony Hopkins) for å finne en annen seriemorder som herjer og flår sine ofre. Selv om den er gammel, er den fortsatt like spennende og aktuell i dag.