Statsminister Boris Johnson avslører at han skrevet filmmanuset  Mission to Assyria – et Indiana Jones-aktig historie som han sendte til «en veldig utmerket regissør». Han fikk aldri noe svar.

Statsminister Boris Johnson bekrefter til Evening Standard at han er forfatteren av et filmmanus med tittelen Mission to Assyria, som ikke ble plukket opp av den «utmerkede regissøren» det ble sendt til.

Til Evening Standard sier han: «Jeg sendte det til en veldig fremtredende regissør, og jeg er flau over å si at jeg ikke fikk noe svar tilbake. Selv hevder han at  «manuset var helt strålende ”. Han forlot ideen etter å ha sett en annonse for George Clooney-filmen The Monuments Men. «Jeg tenkte: ‘For faen, det er ideen min.'»

Eksistensen av manuset ble avslørt for en uke siden av Evening Standard-spaltist og tidligere Vogue-assisterende redaktør Emily Sheffield, Samantha Camerons søster. Sheffield beskriver manuset til Mission to Assyria som «helt forferdelig». Boris Johnson foreslår Angelina Jolie eller Scarlett Johansson til  den kvinnelige hovedrollen.

The Monuments Men kom i 2014, og viser Clooney som leder for et team av akademikere som gjenfinner kunstverk som er plyndret av nazistene under andre verdenskrig..

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen