Jan Erik Vold fyller 80 år – det feires med ny dokumentar om poeten

Sorry brødre, det ble meg er en dokumentar om poeten hele Norge kjenner, men få vet noe om. 18. oktober blir Jan Erik Vold 80 år. Elsa Kvamme har laget dokumentar om ham.

Jan Erik Vold er fortsatt aktivt med i samfunnsdebatten, diktene hans både leses og brukes, og flere år etter at han spilte inn plater med Chet Baker og Jan Garbarek er han stadig er en svært ettertraktet performer. Men hvor kommer det store engasjementet fra, og hvorfor fortsetter han stadig å være en rullende stein? Sammen med Jan Erik Vold besøker Elsa Kvamme steder som har formet ham og verkene hans – som barndomshjemmet på Bislett, 50-tallets jazzklubber i New York, og Dagbladets redaksjon, hvor faren Ragnar Vold arbeidet som utenriksredaktør.

Sorry brødre, det ble meg er en dokumentar laget i et poetisk formspråk, hvor nåtid kombineres med fortid, og dikt med biografisk materiale. Musikken er laget av Trygve Seim og jazzgruppen The Source, og foto er ved Tore Vollan (Cold Case Hammarskjöld) og Viggo Knudsen.

Filmen vises på vises på NRK1 16. oktober kl. 21:50.

Førpremiere på Vega Scene søndag 13. oktober kl. 15:00

Filmen vises på Deutsches Film-museum under Bokmessen i Frankfurt den 18. oktober med både Jan Erik Vold og Elsa Kvamme til stedet.