Steven Spielberg har sammen med Alex Gibney laget en ny TV-serie i seks deler som ser nærmere på hvor hatet kommer fra.

Alex Gibney vant Oscar for beste dokumentarfilm med Taxi to the Dark Side (2007) og skulle dermed være nok et argument for å se TV-serien. Han var også Oscar-nominert for Enron: The Smartest Guys in the Room (2005) og er ellers kjent for å ha regissert Scientologi – troens fengsel? (2015)

Why We Hate ser på forskning innen psykologi, nevrovitenskap, sosiologi og historie for å finne det evolusjonære grunnlaget for hat, og bruker historier fra både fortid og nåtid for å avdekke naturen bak denne følelsen. Kjernen i serien er spørsmålet: hvis vi kan finne ut hvorfor vi hater, hvor hatet kommer fra og hvordan det forsterkes, kan vi da finne en måte å forhindre det på?

TV-serien er mer høyaktuell i dag enn hva den var da serien ble påbegynt for fem år siden, uttalte David Zaslav, sjefen i Discovery Channel tidligere i høst. Han peker videre på at hat mot flyktninger, mot farget hud og mennesker med forskjellig religiøs tro har blitt mer utfordrende og økt betraktelig.

Den første av totalt seks episoder vises søndag 13. oktober kl. 22:00 på Discovery Channel.

Om forfatter

Kristian Krogstad har Mastergrad i Filmvitenskap fra NTNU og jobber som frilansjournalist. Han er prosjektleder for dubbing på SDI Media og har tidligere blant annet jobbet med filmdistribusjon hos Scanbox Entertainment og vært markedssjef hos Egmont. Han har vært redaktør for det danske filmmagasinet Filmwise og skrevet for blant annet Cinema, danske Ekko og DVD&Hjemmekino.

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen