«Swingers» - komedie uten humor
2Total vurdering

Når en sex-komedie med tittelen Swingers har fått 9 år aldersgrense, skjønner du fort at dette ikke handler om dampende sex og drøye scener. Dessverre mangler også komedie-elementet.

Stig Frode Henriksen slo gjennom som skuespiller for tolv år siden i Kill Buljo. Den rølpete humoren i filmen var nyskapende. Siden den tid har han  roller i en rekke filmer og tv-serier innen komediesjangeren. Han har etter hvert også god erfaring som manusforfatter både på film og tv-serier.

Swingers (2019) Comedy | 11 October 2019 (Norway) Summary: Two couples are bored in their everyday lives and decide to meet. Their exciting experience turns out not to be as well planned as they thought.
Countries: NorwayLanguages: Norwegian

Denne gangen har skrevet manus, er medregissør og har også en av hovedrollene i filmen. Det er samme oppskrift som han brukte på sin forrige film Kurt Josef Wagle og mordmysteriet på Hurtigruta. Manus og regi er gjort sammen med latvieren Andrejs Ekis.

Swingers handler om to par i Trondheim som kjeder seg i hverdagen. Det ene paret sliter med manglende sexlyst hos mannen, mens hos det andre paret har den nyrike avdankede tv-stjerenen Rim-Tim sterke fantasier om andre. Parallelt er det en historie om en Rosenborg-spiss som får uventet kvinnebesøk som han ikke helt vet hvordan han skal håndtere.Det er en enkel oppskrift som burde romme muligheter for komikk.

Syltynt

Stig Frode Henriksen Rim-Tim karakter har noe ved seg, men det hele blir for platt. Manuset er rett og slett syltynt. Det reddes heller ikke av skuespillerprestasjonene, som mildt sagt er av blandet kvalitet. Lyspunktet er scenene med Mikkel Bratt Silset og Morten Ramm som henholdsvis Rosenborg-spiller og trener. Her er det anslag til komikk som kunne ha vært videreutviklet, men det er ikke nok til å redde filmen.

Swingers er ikke en film som spiller på understatement, men forsøker i stedet å tvinge deg til å le. Det er sjeldent en vellykket oppskrift.

Filmen er basert på en latvisk film fra 2016 med samme tittel laget av hans medregissør Andrejs Ekis -og jammen holder han ikke  på med en polsk remake også. Andrejs Ekis må være den fødte bruktbilselger.

 

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen