«Wild Rose» – Jessie Buckley skinner i rollen som umoden kvinne med drømmer

5

Wild Rose er en riktig sjarmerende film om ung kvinne fra Glasgow som drømmer om å slå gjennom i country-hovedstaden Nashville.

Jessie Buckley imponerte i rollen som brannmannens kone i tv-serien Chernobyl. Her har hun rollen som den 23-årige tobarnsmoren og countrysangerinnen Rose-Lynn som kommer ut etter et år i  fengslet. Drømmen om Nashville lever fremdeles hos henne. De to barna har bodd hos mormor (Julie Walters) mens hun var i fengselet og det er henne barna er knyttet til.

Wild Rose (2018) 101min | Comedy, Drama, Music | 11 October 2019 (Norway) Summary: A troubled young Glaswegian woman dreams of becoming a Nashville country star.
Countries: UKLanguages: English

Vel er Rose-Lynn voksen på papiret, men svært så umoden i sin fremferd. Ute av fengselet lengter Rose-Lynn ikke etter barna, men etter sin gamle jobb som sangerinne på countrybaren Grand Ole Opery – i Glasgow. Der er hun ikke lenger velkommen. For å tjene penger ser hun seg nødt til å ta en jobb som hushjelp hos en rik familie i forstaden.

Emosjonelt

Når hun deretter begynner å jobbe som hushjelp, hører husfruen henne synge. Det viser seg at hun har kontakter som kan hjelpe Rose-Lynn fremover i karrieren og hun får synge i country-programmet til den legendariske BBC-programleder Bob Harris. Ferden går videre til Nashville, men samtidig må hun også gjenoppbygge forholdet sitt til barna.

Regissør Tom Harper, som laget TV-serien Peaky Blinders (2013) og Krig og fred (2016), har lykkes med å lage et filmdrama med sterke emosjonelle stemninger – full av sjarm, varme og humor. Dette er likevel først og fremst Jessie Buckleys film. Hun har skrevet sangene i filmen sammen med manusforfatter Nicole Taylor. Stemmen til Jessie Buckley er som skapt for countrymusikken samtidig har hun sjarm og utstråling som gjør at vi blir oppriktig oppgitt når hun ikke evner å takle livet sitt.

Wild Rose er både britisk film og feelgood på sitt beste.