Jackie Brown (1997) Directed by Quentin Tarantino Shown: Robert Forster

«Breaking Bad» og «Jackie Brown»-stjernen Robert Foster er død

Hollywood sørger overskuespiller Robert Forster som døde i hjernekreft fredag. Han ble 78 år.

Han er mest kjent for rollene i Jackie Brown, Twin Peaks og Breaking Bad, men Robert Forster har mer enn 180 roller bak seg. Debuten kom i 1967 i John Hustons Reflexes in a Golden Eye med Elizabeth Taylor og Marlon Brando. Han var flittig i både film og fjernsyn i de følgende tiårene.

Som skuespiller fikk han en ny vår med rollen som Max Cherry i Quentin Tarantinos Jackie Brown (1997). Rollen ga karrieren et løft og en Oscar-nominasjon. Han har siden vært med i blant annet Mulholland Drive, tv-seriene Heroes og The Descendants.

Han spilte sheriff Frank Truman i David Lynchs siste sesong av Twin Peaks. Robert Forster kan også sees som Ed i et avsnitt av Breaking Bad så vel som Netflix oppfølger El Camino.