Hollywood sørger overskuespiller Robert Forster som døde i hjernekreft fredag. Han ble 78 år.

Han er mest kjent for rollene i Jackie Brown, Twin Peaks og Breaking Bad, men Robert Forster har mer enn 180 roller bak seg. Debuten kom i 1967 i John Hustons Reflexes in a Golden Eye med Elizabeth Taylor og Marlon Brando. Han var flittig i både film og fjernsyn i de følgende tiårene.

Som skuespiller fikk han en ny vår med rollen som Max Cherry i Quentin Tarantinos Jackie Brown (1997). Rollen ga karrieren et løft og en Oscar-nominasjon. Han har siden vært med i blant annet Mulholland Drive, tv-seriene Heroes og The Descendants.

Han spilte sheriff Frank Truman i David Lynchs siste sesong av Twin Peaks. Robert Forster kan også sees som Ed i et avsnitt av Breaking Bad så vel som Netflix oppfølger El Camino.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen