BBC kjøper Viaplay-serien «Wisting»

Den britiske TV-kanalen BBC har kjøpt rettighetene til å vise den norske Viaplay-serien «Wisting», basert på Jørn Lier Horsts bokserie om politimannen William Wisting.

Nå skal serien med Sven Nordin, Mads Ousdal og Matrix-legenden Carrie-Anne Moss vises på BBC Four i Storbritannia. Det bekreftes av Viaplay.

«Wisting» er basert på Jørn Lier Horsts bøker «Hulemannen» og «Jakthundene», og serien slo alle rekorder på både visningstall og salgstall for strømmetjenesten Viaplay da den ble lansert i april i år.

Regissør Trygve Allister Diesen kan fortelle at de hele tiden hadde ambisjoner utenfor Norden med «Wisting».

– For oss er dette fantastisk, rett og slett, sier serieskaper og regissør Trygve Allister Diesen.

Satser stort

– Vi jobbet hele tiden målbevisst for å lage en norsk serie som resten av verden også ville se, og da er et BBC-salg den beste bekreftelsen vi kan få. Det er et trangt nåløye, så når BBC først kjøper en serie, følger gjerne andre land og kanaler etter. Dette er et solid klapp på skuldra til alle som har vært involvert, både foran og bak kamera. Vi har jo sett britisk krim i alle år, så det er fint å gi litt tilbake, kommenterer Diesen.

Om kun et par uker kommer neste norske storsatsing fra Viaplay. «Besatt» , med Anders Danielsen Lie og Anders Baasmo i hovedrollene, har premiere 31. oktober. I desember er det klart for den siste sesongen av «Okkupert» på Viaplay, og til neste år kommer spenningsserien «Maskineriet» med Kristoffer Joner i hovedrollen, som også vil vises eksklusivt på strømmetjenesten.