Disney ruster seg for strømmekrig

Ifølge The Hollywood Reporter skal Disney bruke hele 1 milliard dollar årlig på nytt originalinnhold til strømmetjenesten Disney+.

I tillegg kommer kostnader knyttet til selskapets rikholdige arkivinnhold, som blant annet inkluderer merkevarer som Fox, Disney, Pixar, Lucasfilm og Disney Channel.

 Star Wars: The Mandalorian skal etter sigende ha et budsjett på 15 millioner dollar per episode. Første sesong består av åtte episoder. Det betyr at det totale budsjettet på Jon Favreaus nye Star Wars-serie er på 120 millioner dollar. Marvel-seriene The Falcon and the Winter SoldierWandaVision og Hawkeye koster så mye som 25 millioner dollar per episode.

Andre nye originale titler som kommer på Disney+ er realityserien Encore med Kristen Bell, julefilmen Noelle med Pitch Perfect-stjernen Anna Kendrick og en nyinnspilling av klassikeren Lady og Landstrykeren.

 Det er foreløpig uvisst når Disney+ lanseres i Norge.