Director David Fincher on the set of Columbia Pictures' "The Girl With The Dragon Tattoo," starring Rooney Mara and Daniel Craig.

David Fincher lager film om arbeidet bak klassikeren «Citizen Kane»

Amanda Seyfried og Lily Collins blir med Gary Oldman i Netflix-filmen Mank, om arbeidet bak klassikeren Citizen Kane.

Det ser mørkt ut for David Fichers planlagte World War Z -oppfølger, men David Fincher er klar til å begynne å filme noe helt annet. Hans nye film Mank blir et svart-hvitt drama som tar publikum tilbake til 1940-tallets Hollywood, skriver Hollywood Reporter

Historien forteller om Herman J. Mankiewicz (spilt av Gary Oldman), reporteren og kritikeren som ble manusforfatter. Han skrev manuset til klassikere som Trollmannen fra Oz (1939), Citizen Kane (1941) og It’s a Wonderful World (1939). I Mank vil  den kontroversielle Citizen Kane få hovedfokus. Orson Wales mesterverk har flere ganger blitt kåret til tidenes beste film.

Denne uken kom Amanda Seyfried ombord for å spille filmstjernen Marion Davies, og Lily Collins som Mankiewicz´ sekretær Rita Alexander. Tom Burke (An Enemy to Die For, Only God Forgives) harr rollen som Orson Welles.

David Fincher har i over 20 år ønsker å lage filmen. Tanken var å filme den allerede etter The Game (1997). Manuset ble skrevet av faren hans, Jack Fincher.

Mank produseres av Netflix og begynner innspillingen i november i Los Angeles.