Amanda Seyfried og Lily Collins blir med Gary Oldman i Netflix-filmen Mank, om arbeidet bak klassikeren Citizen Kane.

Det ser mørkt ut for David Fichers planlagte World War Z -oppfølger, men David Fincher er klar til å begynne å filme noe helt annet. Hans nye film Mank blir et svart-hvitt drama som tar publikum tilbake til 1940-tallets Hollywood, skriver Hollywood Reporter

Historien forteller om Herman J. Mankiewicz (spilt av Gary Oldman), reporteren og kritikeren som ble manusforfatter. Han skrev manuset til klassikere som Trollmannen fra Oz (1939), Citizen Kane (1941) og It’s a Wonderful World (1939). I Mank vil  den kontroversielle Citizen Kane få hovedfokus. Orson Wales mesterverk har flere ganger blitt kåret til tidenes beste film.

Denne uken kom Amanda Seyfried ombord for å spille filmstjernen Marion Davies, og Lily Collins som Mankiewicz´ sekretær Rita Alexander. Tom Burke (An Enemy to Die For, Only God Forgives) harr rollen som Orson Welles.

David Fincher har i over 20 år ønsker å lage filmen. Tanken var å filme den allerede etter The Game (1997). Manuset ble skrevet av faren hans, Jack Fincher.

Mank produseres av Netflix og begynner innspillingen i november i Los Angeles.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen