Thomas Gullestad, Marie Blokhus og Nils Ole Oftebro er stemmene i Klaus, Netflix sin store julefilm for barn.

 Klaus er regissert av Grusomme Meg-skaper Sergio Pablos. Den spanske filmskaperen har uttalt at han med Klaus ønsket å lage en animasjonsfilm med et tradisjonelt uttrykk – i samme ånd som de store Disney-klassikerne. Han har selv tidligere jobbet på Disney-animasjoner som En langbeint film, Ringeren i Notre Dame og Tarzan.

I Klaus blir vi kjent med postmannen Jesper (Thomas Gullestad) som utvikler et nært vennskap med den lokale læreren Alva (Marie Blokhus) og den mystiske snekkeren Klaus (Nils Ole Oftebro).

 – For en norsk skuespiller å gi stemme til Klaus, er å la julenissen komme hjem. Alle vet jo at han egentlig er norsk. Etter dette gleder jeg meg ydmykt til jul, sier Oftebro . I den engelske versjonen er det Jason Schwartzman, Rashida Jones og J. K. Simmons som har stemmene.

Klaus kommer på Netflix den 15. november.

Om forfatter

Morten Steingrimsen jobber som frilans filmjournalist. Han har jobbet flere år som journalist for magasiner og aviser, og dekket festivaler som Cannes, Berlin, Toronto og Venezia. I 2015 skrev Steingrimsen «Den store boken om James Bond», utgitt på Aller Forlag

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen