Netflix «fornorsker» spansk animasjonsfilm

Thomas Gullestad, Marie Blokhus og Nils Ole Oftebro er stemmene i Klaus, Netflix sin store julefilm for barn.

 Klaus er regissert av Grusomme Meg-skaper Sergio Pablos. Den spanske filmskaperen har uttalt at han med Klaus ønsket å lage en animasjonsfilm med et tradisjonelt uttrykk – i samme ånd som de store Disney-klassikerne. Han har selv tidligere jobbet på Disney-animasjoner som En langbeint film, Ringeren i Notre Dame og Tarzan.

I Klaus blir vi kjent med postmannen Jesper (Thomas Gullestad) som utvikler et nært vennskap med den lokale læreren Alva (Marie Blokhus) og den mystiske snekkeren Klaus (Nils Ole Oftebro).

 – For en norsk skuespiller å gi stemme til Klaus, er å la julenissen komme hjem. Alle vet jo at han egentlig er norsk. Etter dette gleder jeg meg ydmykt til jul, sier Oftebro . I den engelske versjonen er det Jason Schwartzman, Rashida Jones og J. K. Simmons som har stemmene.

Klaus kommer på Netflix den 15. november.