Quentin Tarantino klipper ikke om Once Upon a Time i Hollywood for å blidgjøre  Kina. Filmens kinopremiere i Kina ble kansellert på grunn av skildringen av Bruce Lee.

Nyheten kommer bare timer etter at den ble avslørt at Kina hadde trukket ut pluggen for Tarantinos siste film. Det skjer bare en uke før den kinesiske premieren. Selv om landets nasjonale filmsensur aldri ga noen offisiell grunn til avgjørelsen, antas det at tjenestemennene kansellerte filmens premiere på grunn av kontroversen rundt Tarantinos skildring av den Hong Kong-fødte Bruce Lee. Det skriver Hollywood Reporter.

Bruce Lees datter, Shannon Lee, har lenge motarbeidet skildringen av faren som en «arrogant drittsekk» i Once Upon a Time, og det ryktes at hun personlig har bedt om at de kinesiske sensurmyndighetene får Tarantino til å omredigere filmen.

Prinsippfast

Den avlyste premieren i Kina vil uten tvil koste Tarantino mange millioner. I tillegg går de kinesiske investorene i filmen på en smell. Investoren Bona Film Group i Bejing har presset på for å få Tarantino til å omredigere filmen innen den publiserte premieren 25. oktober, men til ingen nytte.

Den doble Oscar-vinneren har aldri likte å omredigere filmen sine, og som The Hollywood Reporter påpeker, har han som regel kontraktfestet final cut på filmene sine.

I tillegg har Tarantino forsvart sin skildring av kampsport-ikonet som arrogant.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen