Nicolas Winding Refn lager actionfylt skrekkodyssé for HBO

– Denne serien vil være en uforfalsket, actionfylt skrekkodyssé, sier Nicolas Winding Refn om Maniac Cop som han skal lage for strømmegiganten.

Ifølge Deadline har HBO gitt grønt lys til Nicolas Winding Refn og John Hyams for å utvikle en ny serie basert på William Lustigs Maniac Cop-filmer. Originalmanusene ble opprinnelig skrevet av avdøde Larry Cohen. Den første av tre filmer kom i 1988 og ble en sjangerklassikere. Filmene sentrerer rundt politimannen  som kommer tilbake fra de døde for å hevne seg på dem som gjorde urett mot ham. Filmene var i sin tid utleiehits på video fredagskveldene.

Ville ambisjoner

«Jeg har alltid vært en hengiven beundrer av John Hyams,» sier Refn til Deadline. «Vi har snakket om å ta opp Maniac Cop-filmene i en årrekke. Mens vi jobbet med materialet, fant vi ut at vi ønsket å utforske den verdenen vi skapte med større dybde. Å gjøre Maniac Cop om til en serie vil tillate oss å realisere våre villeste ambisjoner og nå et enormt publikum som partnere HBO og Canal +. Dette serien vil være en uforfalsket, actionfylt skrekkodyssé. Gitt de nåværende tilstandene i verden, vil Maniac Cop imidlertid også være en sterk kommentar til sivilisasjonens forfall. »

Hvis alt går etter planen, vil Refn og Hyams både produsere og regissere. I sommer kom Refn krim-miniserien Too Old til Die Young på Amazon. Hans siste spillefilm er imidlertid  neo-noir-skrekkfilm, The Neon Demon (2016). Gå tilbake til intervjuet vårt med filmskaperen, stjernen Elle Fanning og komponisten Cliff Martinez her.

Her kan du se traileren til William Lustigs Maniac Cop (1988)