Martin Scorsese antente en meningskrig tidligere denne måneden da han nektet å karakterisere Marvel-produksjoner som «film». I stedet mente han at de er mer beslektet med «temaparker.»

Han ba også kinoeiere om å «trappe opp» og prioritere » fortellende filmer ”fremfor superhelt-blockbustere. Nå har en annen ikonisk filmskaper, Francis Ford Coppola, støttet Scorsese – og han holder ingenting tilbake.

Mens han var i Lyon i Frankrike sist helg for å ta imot den prestisjetunge Prix Lumière-prisen, smalt Gudfaren-regissøren til med å karakterisere Marvel-filmer som meningsløse og repeterende. Han gikk så langt som å kalle dem «avskyelige.»

«Når Martin Scorsese sier at det Marvel lager ikke er kinofilm, har han rett fordi vi forventer å lære noe fra kino, vi forventer å få noe, litt opplysning, litt kunnskap, litt inspirasjon, ”argumenterte Coppola (via France 24). «Jeg vet ikke om noen får noe ut av å se den samme filmen om og om igjen.»
Coppola fortsatte, «Martin var snill da han sa at det ikke er kinofilm. Han sa ikke at de er avskyelige, noe jeg mener de er. »

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen