Naomie Harris stars in Metro-Goldwyn-Mayer Pictures/Columbia Pictures/EON Productions’ action adventure SKYFALL.

James Bond-spinoff på vei?

Naomie Harris, Miss Moneypenny i de seneste Bond-filmene, bekrefter at det har vært samtaler om en spinoff.

Naomie Harris er for tiden aktuell i actionfilmen Black and Blue, og hun er også kjent fra filmer som Moonlight, Miami Vice og Mandela – Veien til frihet. Men mest kjent er hun for rollen som Ms sekretær Miss Moneypenny i de siste Bond-filmene. En rolle hun gjentar i den tjuefemte Bond-filmen No Time to Die, som har Norgespremiere 3.april.

I et intervju med Comingsoon avslører den Oscar-nominerte, britiske skuespilleren at en spinoff for Moneypenny ikke er utenkelig.

–  Barry Jenkins, som regisserte Moonlight, har alltid sagt att han gjerne ønsket å lage en spin-off om Moneypenny, så kanskje…

Jenkins regisserte Harris i Moonlight, en rolle hun ble Oscar-nominert for. Hun bekrefter at den kritikerroste regissøren har vært i samtaler med Bond-produsenten Barbara Broccoli.

–  Jeg fikk til et møte mellom de to. De har snakket sammen om prosjektet, men foreløpig har ikke noe skjedd. Men du vet aldri, sier hun.

Bond-produsentene har flere ganger flørtet med tanken om å gjøre en Bond-spinoff. På slutten av 1990-tallet ønsket de å gjøre en spinoff for Wai Lin (Michelle Yeoh), Bond-piken i Tomorrow Never Dies (1997). Planene ble ikke noe av.

I 2003 forsøkte de igjen. Denne gangen hyret de Stephen Frears, kjent for filmer som Farlige forbindelser og Dirty Pretty Things, for å regissere en egen film om Die Another Day-karakteren Jinx, spilt av Halle Berry. Heller ikke disse planene ble noe av.

Tiden vil vise om Moneypenny-filmen blir en realitet.