Naomie Harris, Miss Moneypenny i de seneste Bond-filmene, bekrefter at det har vært samtaler om en spinoff.

Naomie Harris er for tiden aktuell i actionfilmen Black and Blue, og hun er også kjent fra filmer som Moonlight, Miami Vice og Mandela – Veien til frihet. Men mest kjent er hun for rollen som Ms sekretær Miss Moneypenny i de siste Bond-filmene. En rolle hun gjentar i den tjuefemte Bond-filmen No Time to Die, som har Norgespremiere 3.april.

I et intervju med Comingsoon avslører den Oscar-nominerte, britiske skuespilleren at en spinoff for Moneypenny ikke er utenkelig.

–  Barry Jenkins, som regisserte Moonlight, har alltid sagt att han gjerne ønsket å lage en spin-off om Moneypenny, så kanskje…

Jenkins regisserte Harris i Moonlight, en rolle hun ble Oscar-nominert for. Hun bekrefter at den kritikerroste regissøren har vært i samtaler med Bond-produsenten Barbara Broccoli.

–  Jeg fikk til et møte mellom de to. De har snakket sammen om prosjektet, men foreløpig har ikke noe skjedd. Men du vet aldri, sier hun.

Bond-produsentene har flere ganger flørtet med tanken om å gjøre en Bond-spinoff. På slutten av 1990-tallet ønsket de å gjøre en spinoff for Wai Lin (Michelle Yeoh), Bond-piken i Tomorrow Never Dies (1997). Planene ble ikke noe av.

I 2003 forsøkte de igjen. Denne gangen hyret de Stephen Frears, kjent for filmer som Farlige forbindelser og Dirty Pretty Things, for å regissere en egen film om Die Another Day-karakteren Jinx, spilt av Halle Berry. Heller ikke disse planene ble noe av.

Tiden vil vise om Moneypenny-filmen blir en realitet.

Om forfatter

Morten Steingrimsen jobber som filmjournalist. Han gjør intervjuer for en rekke medier, både for print og TV, og har gjennom en årrekke dekket filmfestivalene Cannes, Berlin, Toronto, Karlovy Vary, Zürich og Venezia. Steingrimsen har intervjuet mange av verdens største skuespillere og filmskaperne, som Brad Pitt, Oliver Stone, Charlize Theron, Dwayne Johnson, Zack Snyder, Tilda Swinton, Sean Penn, Anthony Hopkins, Ralph Fiennes, Robert Pattinson, Olivia Colman, Noah Baumbach og Laura Dern – for å nevne noen. I 2015 skrev Steingrimsen «Den store boken om James Bond», utgitt på Aller Forlag.

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen