Netflix stopper Knausgård-innspilling med Mads Mikkelsen rett før opptak

Den nye filmen, basert på en historie av Karl Ove Knausgård med manus av Erlend Loe, er stoppet av Netflix en uke før innspillingen skulle starte. 

Mads Mikkelsen var øverst på rollelisten, og Oscar-vinneren Alexander Payne skulle regissere filmen. Kort sagt, alt så bra ut for den nye Netflix-filmen, men nå er filmens fremtid usikker.  Netflix har avlyst innspillingen, skriver Deadline.

Det er ikke mer enn en måned siden nyheten om filmen ble sluppet og den hadde ennå ikke noen offisiell tittel. Mads Mikkelsen skulle spille en dansk journalist som dro på biltur med tenåringsdatteren sin i USA. Filmen skulle spilles inn i Danmark, USA og Sverige.

Men nå viser det seg at filmen slett ikke handler om en dansk journalist – den handler om Karl Ove Knausgård, som i 2015 skrev en reiseskildring for New York Times. I følge Deadline avbrøt Netflix innspillingen fordi Karl Ove Knausgård selv trakk i håndbremsen på prosjektet.

I følge Deadline var det allerede snakk i bransjen om at filmen var et åpenbar kandidat til Oscar-nominasjoner. Spesielt fordi regissør Alexsander Payne tidligere har mottatt to statuetter for sine manus for filmene The Descendants og Sideways, som han også regisserte.