I 2015 kom meldingen om at Vilhelm Mobergs roman «Utvandrerne» skulle filmes igjen med Daniél Espinosa som regissør. Nå kunngjør SF Studios at Espinosa (Snabba  Cash) er for opptatt. Han erstattes nå av Erik Poppe.

Også et nytt manus skal skrives av Siv Rajendram Eliassen og Anna Bache-Wiig. Det forrige manuset ble skrevet av Petter Skavlan, Johan Melin og Anders August. Produsent Fredrik Wikström Nicastro sier dette om skiftet av regissør:

– Filmen ble tidligere utviklet med Daniel Espinosa som den tiltenkte regissøren, men timeplanen hans gikk ikke opp med Utvandrerne, som starter filmingen neste år. Helt siden jeg så Erik Poppes film De usynlige har jeg vært imponert over hans karakterarbeid og med Kongens nei viste han at an evner å lage en flott episk film for et bredt publikum.

Vilhelm Mobergs bøker om Utvandrerne ble sist filmet i 1971 av Jan Troell. I hovedrollene den gang fant vi  Max von Sydow, Liv Ullmann og Eddie Axberg, mens andre sentrale roller spilles av Allan Edwall, Pierre Lindstedt og Monica Zetterlund.

Liv Ullmann on 1971-utgaven av Utvandrerne:

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen