200 filmarbeidere mister jobben på grunn av nei fra Karl Ove Knausgård

To hundre filmarbeidere i Stockholm, København og USA mister jobben etter at Karl Ove Knausgård stoppe innspillingen av Alexander Paynes Netflix-film med Mads Mikkelsen i hovedrollen.

Manuset er basert på reisebrevene Karl Ove Knausgård skrev for New York Times for fire år siden hvor han startet på New Foundland og fulgte sporene til de første europeerne i Amerika. I følge kilder Cinema har snakket med kom stoppordren fra Knausgård kun tre dager før innspillingen skulle ha startet i nasjonalbiblioteket i København sist lørdag. Innspillingen av filmen skulle foregå i København, Stockholm og USA frem til jul.

Karl Ove Knausgårds «My Saga» kan du leser her

Cinema har ikke fått snakket med med Oscar-vinneren Alexander Payne som nå befinner seg på ferie i Hellas, men det skal først og fremst være Erlend Loes manus som har vært vanskelig å svelge for Karl Ove Knausgård. Årsaken er at manus fravek reisebrevene altfor mye, ikke minst skyldes det datterkarakteren som Erlend Loe har lagt til historien.

I ettertid undres de de aller fleste involverte over hvorfor det hele ikke var avklart med Knausgård på et langt tidligere tidspunkt- og at det i det hele tatt er mulig å stoppe en innspilling grunnet uenig om manus tre dager før innspillingsstart.

Mye tyder på at det blir en heller mager jul for et par hundre filmarbeidere som nå har mistet jobben.