Tarantinos «Once Upon a Time in Hollywood» returnerer til kino i lengre versjon

Det nye utgaven hadde premiere i USA og Canada fredag og inneholder ytterligere 10 minutter med opptak.

Once Upon a Time in Hollywood er tilbake på kino med mer tid og enda mer Hollywood. Quentin Tarantinos niende spillefilm ble sluppet på nytt fredag ​​25. oktober, med 10 minutter ekstra opptak fordelt på fire nye scener. Legg til den originale to-timer og 41-minutters spilletiden og filmen klokker inn på nesten tre timer, skriver Hollywood Reporter

Et sted du ikke finner filmen, er imidlertid Kina. Tarantinos eskalerende feide med Bruce Lees datter resulterte i at filmen ble forbudt i Midtens rike. Tarantino nektet å klippe filmen på nytt for å tilfredsstille kinesiske sensorer.

Selvfølgelig er det mange grunner til at Tarantino ville ønske at filmen hans skulle returneres til kinoene. Bortsett fra hans personlige kunstneriske mål, er den mest åpenbare grunnen penger. Once Upon a Time har allerede spilt inn 368 millioner dollar over hele verden, og gjenutgivelsen vil helt sikkert gi mer penger i kassa.

Havner i Oscar-oppløpet

En annen årsak kan være Oscar. Helt siden Shakespeare in Love slo ut Saving Private Ryan ved Oscar-utdelingen i 1999, er det en følelse av at akademiets oppmerksomhet og minne er for kort til å huske sommerblockbusterne. Once Upon A Time ble opprinnelig sluppet i juli, men med den nye utgaven havner den mist i Oscar-oppløpet.

Dette er kanskje ikke Tarantinos siste besøk i Rick Daltons og Cliff Booths verden. I følge regissøren har han allerede skrevet en TV-serie Once Upon a a Time-spinoff. Serien vil være en vestlig sammensatt av 30-minutters svart-hvitt-episoder med Dalton i hovedrollen, som ble spilt av DiCaprio i filmen.