Stephen Kings tre skumle tips til Halloween

Skrekkforfatteren tipser om en film, en TV-serie og en bok som har skremt og underholdt ham i det siste.

Stephen King er ikke bare en av verdens mest flittige og mest leste forfattere i skrekksjangeren. En rekke av bøkene hans er filmatiserte, Han er også flink til å fortelle skrekkfansen om bøker, filmer og serier som han liker. Entertainment Weekly har bedt ham om noen tips til Halloween. Stephen King har gjort tre skremmende og skumle valg.

Film: Child’s Play


Stephen Kings filmtips er Child’s Play, den nye nyinnspilling av «The Evil Doll» der Mark Hamill gir stemmen sin til den morderiske Chucky.

– Jeg så den ikke på kino fordi jeg trodde det skulle bli en annen lunken oppfølger (…) Men jeg elsker denne filmen. Jeg lo og gråt. Manuset er smart og filmen er jævlig morsom. Det er fryktelig og samtidig morsomt.

 

Serie: Marianne


En TV-serie som Stephen King har slukt den siste tiden er «Marianne», og vi forstår hvorfor. Det handler om en skrekkforfatter hvis fiksjon ser ut til å komme til liv og hjemsøke henne.

– Jeg elsker denne serien nå på Netflix. Det er fransk og virkelig, virkelig stygg. Den har noen Stranger Things vibber og samtidig noen Stephen King vibber.

Bok: «Ninth House» av Leigh Bardugo

Sist, men ikke minst, mener King at vi bør lese mer. Han foreslår «Ninth House» – Leigh Bardugos historie om makt, magi og drap på en eliteskole.

– Det er en fantastisk bok, som «Harry Potter» for voksne. Det er den typen bok som er ekkel, intelligent og fantasifull, og du håper den kommer mer.