Ny serie som skal være forgjenger for «Game of Thrones»

En ny serie som skal fungere som en forgjenger for Game of Thrones-serien er på tegnebrettet til HBO. Det fortalte sjefen for HBOs programavdeling natt til onsdag.

Nyheten ble kunngjort under en presentasjon av Warner Medias nye streamingtjeneste HBO Max.Her fortalte Casey Bloys, leder for HBOs programdivisjon, at de nå produserer en serie som vil være en forgjenger for Game of Thrones. Serien skal finne sted i samme univers, 300 år før handlingen i Game of Thrones, med tittelen House of the Dragon. Den nye serien skal fortelle historien om huset Targaryen, skriver Variety.

– Universet i Game of Thrones er så fullt av historier. Vi ser frem til å utforske opprinnelsen til Targaryen-huset og Westeros ’fortid, sa presidenten om serien, som så langt vil bestå av ti seksjoner.

Forfatteren av Game of Thrones -bøkene, George R.R. Martin, skal skrive manus til den nye serien sammen med Ryan Condal.

Game of Thrones-serien finner sted på kontinentet Westeros i et univers der det er voldelige maktkamp mellom forskjellige grupper. Serien, som hadde premiere i 2011, har mottatt 58 Emmy-priser. Det er foreløpig ikke kunngjort når den nye serien skal ha premiere.

George R.R. Martin har tidligere sagt at det skal jobbes med fem serier etter slutten av Game of Thrones. En av seriene skulle visstnok ha pågått i årtusener før Game of Thrones finner sted i et middelalderske univers. Men denne serien er kansellert, ifølge amerikanske medier.