Strømmekrigen er i gang – i dag lanseres Apple TV+ i Norge

I dag kommer den nye strømmetjenesten Apple TV+. Den  går rett i strupen på Netflix og lanseres til en abonnementspris på  59 kroner måneden.

Strømmekrigen er i gang. En rekke forskjellige store selskaper starter konkurrerende strømmetjenester. Apple TV + først ute i rekken av utfordrere til først og fremst Netflix. For å sørge for millioner av abonnenter nærmest over natten, annonserte Apple at «alle som kjøper en iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch eller Mac får Apple TV+ gratis i ett år».

Forbes har regnet på konsekvensene av tilbudet, og hevder grepet vil gjøre Apple til den neste største aktøren på markedet, bare slått av Netflix.

Hvor finner du Apple TV +?

Apple TV-appen kjenner absolutt de fleste Apple-brukere fra før, den samme appen som binder sammen innholdet i flere av de andre strømmetjenestene dine (Viaplay, HBO Nordic, C More, Amazon Prime, Hayu) alt på ett sted. Fra 1. november vil tilbudet fra Apple TV + også være tilgjengelig i den samme appen, som du kan finne på iPhone, iPad, Apple TV og på Mac-datamaskiner.

Det vil også være mulig å se Apple TV + via nettstedet tv.apple.com/no, samt en rekke forskjellige smart-TV-er , noe som betyr at det vil være mulig å dra nytte av tjenesten selv om du ikke er Apple-kunde.

 

Dette kan du glede deg til på Apple TV+:

Apple satser tung på egenprodusert innhold til videotjenesten sin, og debuterer ni nye serier ved lansering:

For all Mankind


USA lykkes ikke med å sette den første mannen på månen, i stedet får Joel Kinnaman i oppdrag å trene en gjeng kvinner til å bli de første kvinnene på månen. Serien er skapt av Ronald D. Moore, mannen bak Battlestar Galactica og Outlander.

The Elephant Queen (dokumentar)


En episk historie om familie, mot og hjemkomst. Den majestetiske matriarken Athena fører elefantflokken sin over et hensynsløst afrikansk landskap. Fortellerstemme: Chiwetel Ejiofor.

See


Alfre Woodard og Jason Momoa  i rollene som to som lever i en verden der menneskeheten har blitt blind, inntil to tvillinger er født med evnen til å se. Plutselig blir de menneskeness viktigste barn – og begynnelsen på eventyret vårt.

Dickinson


Hailee Steinfeld spiller hovedrollen i denne oppvekstskildringen av Emily Dickinson; en poet, datter og opprører som er fast bestemt på å bli verdens største dikter

The Morning Show


Nok en Apple Original blant denne månedens premiere. Reese Witherspoon, Jennifer Aniston og Steve Carell lar oss følge bak de begivenhetsrike scenene på et amerikansk TV-show.

 

Helpsters (for barn)


Kom og møte Cody og alle de andre Helpsters. De er en gjeng livlige monstre som elsker å løse problemer. Enten det er å feste en fest, klatre i fjellet eller lære et troll, stiller de alltid opp – og de starter med å lage en plan.

Snoopy in Space


Bli med Snoopy mens han realiserer drømmen sin om å bli NASA-astronaut. Sammen med Charlie Brown og resten av gjengen tar Snoopy kommandoen over den internasjonale romstasjonen og utforsker månen og verdensrommet.

Servant


M. Night Shyamalans kommende TV-serie avrunder måneden som den siste Apple Original-serien i november.Her følger vi et par som mister et barn og får låne en dukke for å takle sorgen, men det hele utvikler seg i helt uventede retninger.

 

Ghost Writer (for barn)


Når et spøkelse besøker en lokal bokhandel og får fiktive karakterer til å bli levende, har fire barn et spennende mysterium å løse.