Tarantino har kåret årets beste film – det ble et overraskende valg

 Once Upon a Time in Hollywood-regissøren har kåret årets beste film og han går ikke i allerede opptråkkede stier.

Filmelskeren og cineasten Quentin Tarantino kommenterer ofte sine favorittfilmer. De er en blanding av  klassikere og rare b-filmer, noe som gjenspeiles i hans egne filmer.  Årets Once Upon a Time in Hollywood  er et godt eksempel på hans hyllest til filmhistorien.

Så hva er hans egne preferanser når det gjelder årets filmer?  Mens kritikerne fremholder filmer som Joker, den sør-koreanske Gullpalmevinneren Parasitt og  Scorseses hardkokte The Irishman har Tarantino gått sine egne veier også her.

Tarantino har kåret alligator-skrekkfilmen Crawl til årets beste film så langt. Han forteller til Deadline at filmen «imponerte ham på alle måter, med tanke på ekte filmskaping».

Alexandre Ajas´Crawl er  en spennende thriller som sikkert mange gikk glipp av på kino i sommer. Sjangerfilmen har stort sett gått under radaren, men får forhåpentligvis med Tarantinos kåring litt ekstra oppmerksomhet når den slippes på bluray og video-on-demand i vinter.