Klart for siste sesong av «Vikings» 5. desember

Dramaserien Vikings nærmer seg slutten. Første del av den sjette sesongen har premiere 5. desember på HBO Nordic.

Andre halvdel av sesongen kommer i 2020. Hele sjette sesong består av 20 episoder og premieren byr på en to timer lang dobbeltepisode.

Etter flere år med tumulter, tragedier og voldsomme kamper, ​​har Vikings kommet til veis ende. Første del av siste sesong har premiere 5. desember, eksklusivt på HBO Nordic.

Etterdønninger etter slaget

Den sjette sesongen fortsetter der den femte slapp, og følger etterdønningene av det store slaget mellom de to brødrene og sønnene til Ragnar Lothbrok, Björn Ironside (Alexander Ludwig) og Ivar the Boneless (Alex Høgh Andersen). Ingen av de to brødrene var villige til å overgi seg til den andre, så kampen endte med at Ivar flyktet ut i mørket og Björn ble kronet av Lagertha (Katheryn Winnick) til ny konge av Kattegat.

Silkeveien

I den nye sesongen sliter Björn med å finne seg til rette som konge, han tror ikke han vil klare å fylle rollen som Ragnar i sin tid gjorde. Samtidig er Ivar på jakt etter en ny start så han kan legge fortiden bak seg. Han reiser langs Silkeveien til Russland der han møter sin overmann, prins Oleg (Danila Kozlovsky), som om mulig er en enda mer hensynsløs og brutal hersker enn Ivar selv.

I likhet med Ivar, vil Lagertha gjerne begynne på nytt. Hun har en drøm om å trekke seg tilbake og leve et rolig liv på landsbygda, langt borte fra kamp og konflikter. Men farene truer i horisonten for den sterke skjoldmøen.

De to andre Lothbrok-brødrene, Ubbe (Jordan Patrick Smith) og Hvitserk (Marco Ilsø), har hver sin agenda. Ubbe reiser til Island med Torví (Georgia Hirst) for å finne ut hva som skjedde med den savnede Floki (Gustav Skarsgård), og Hvitserk fokuserer på sin egen personlige vendetta mot Ivar.