Linda Hamilton i "TERMINATOR: DARK FATE."

«Terminator: Dark Fate» – et dødelig fyrverkeri av en film

5

Terminator: Dark Fate må ha vært både bursdag og julaften på en gang for spesialeffektfolkene. Resultatet er et fyrverkeri av en film!

Mer enn to tiår etter hendelsene i Terminator 2 – Judgment Day, må Sarah Connor og den opprinnelige terminator beskytte en ung kvinne og hennes venner fra en ny, forbedret terminator fra fremtiden som prøver å drepe dem.

Etter James Camerons The Terminator i 1984 – som blir sett på som nyskapende innen science fiction så vel som spesialeffekter, og som gjorde Arnold Schwarzenegger  til superstjerne – har det vært fire oppfølgere. De har vært forglemmelige. Bortsett fra én.

Camerons oppfølger Terminator 2: Judgment Day (1991), var ikke bare en verdig fortsettelse av historien, men står også som en av de beste oppfølgerne som noensinne er laget. De resterende filmene hører hjemme i glemmeboken. Terminator: Dark Fate gir nytt liv til franchisen. James Cameron har en produsentkreditt og er tilbake for første gang siden Judgment Day.

Terminator: Dark Fate (2019) 128min | Action, Adventure, Sci-Fi | 8 November 2019 (Norway) Summary: Sarah Connor and a hybrid cyborg human must protect a young girl from a newly modified liquid Terminator from the future.
Countries: China, USALanguages: English

Fremtiden lander

Filmen starter der Terminator 2 – Judgement Day sluttet. Det begynner å regne nakne mennesker fra himmelen. De kommer fra fremtiden. Den her gangen er det en oppdatert terminator-robot – mer dødelig enn noensinne. Den jakter Danielle en ung kvinne som er viktig for fremtiden. Den andre som lander naken er en valkyrieblond kvinne som er blitt biologisk forbedret og styrket. Henne oppgave er å beskytte Danielle. Historien følger med andre ord de to forrige filmene.

Legion er selskapet som skapte en kunstig intelligens som dreper det meste av menneskeslekten. Og disse maskinene, kjent som Rev-9, er ganske ekle. De har en skjelett som en terminator, men med en flytende overflate på toppen som gjør at de  kan skape sin egen form.

I filmen kommer en Rev-9 (spilt av Gabriel Luna) fra fremtiden til dagens Mexico By for å drepe Danielle Ramos (Natalia Reyes), som er en veldig viktig person i fremtiden. For å beskytte Danielle sendes en halv menneskelig/halv cyborg ved navn Grace (Mackenzie Davis) fra fremtiden. Hun får hjelp av Sarah Connor (Linda Hamilton), som har vært på jakt etter tegn på apokalypsen i flere tiår.

LES OGSÅ: Hvordan «Terminator 2» brøt alle barrierer

LES OGSÅ: Terminator: franchisen som nektet å dø

Kvinnelige helter

Tim Miller er en regissør som kan action – og her viser han hva han er god for. Han fornyer franchisen med å gi oss tre kvinnelige helter. Det hører fremdeles med til sjeldenheten i Hollywood.

Skuespillet i filmen sitter. Ikke minst er gjør Arnold Schwarzenegger en solid gjeninntreden. Mackenzie Davis fortsetter å utvikle seg som skuespiller, denne gangen viser at hun kan spille en stor actionhelt. Det er likevel Linda Hamilton som er den virkelige stjernen i filmen – her er det snakk om ekte «girl power»!

Slutten legger opp til at her kan det komme mer – det er bare å glede seg.