Ikonet James Dean gjenoppstår som skuespiller i Vietnam-film

Moderne spesialeffekter gjenoppliver skuespilleren for Vietnam-dramaet Finding Jack.
Skuespiller James Dean rakk bare å lage tre spillefilmer før han døde i en bilulykke i 1955. Han ble bare 24 år gammel, men regnes i dag som et av Hollywoods store ikoner. Det er nå planer om å gjenopplive stjernen for nok en rolle.

CGI-teknologien vil lage en realistisk versjon av Dean, ved å bruke gamle bilder og opptak. Dette skal da brukes til å sette ham i en av hovedrollene i Finding Jack – et drama om Vietnamkrigen – som begynner produksjonen om to uker.

Regissørene Anton Ernst og Tati Golykh har fått tillatelse fra James Deans familie. Det skriver til Hollywood Reporter: – Vi lette lenge etter hvem som skulle spille Rogan (…) Vi er beæret over at familien hans støtter oss, og vi er sikre på at arven hans som en av de største filmstjernene vil bli holdt intakt. Familien ser det som sin fjerde film, den han aldri fikk gjort.

Finding Jack med James Dean får kinopremiere høsten 2020. Det er foreløpig ikke klart hvem hans motspillerne blir.

Teknologiens muligheter

James Dean kan være den første i rekken av gamle skuespillerinner som vender tilbake til kinoduken ved hjelp av moderne teknologi. Riktignok har vi sett en ung Carrie Fisher som prinsesse Leia i Rogue One (pluss en fullt realistisk, 25 år gamle Will Smith i Gemini Man). James Dean-planene er neste skritt i en utvikling som utvilsomt reiser visse moralske spørsmål – eller åpner for spennende muligheter, hvis man ønsker å se det positivt.

Selskapet CMG Worldwide representerer over 1700 stjerner fra film-, musikk- og sportsverdenen. Blant dem er Burt Reynolds, Christopher Reeve, Ingrid Bergman, Neil Armstrong, Bette Davis og Jack Lemmon. Ikke bli overrasket om navnene deres snart pryder filmplakater igjen:

– Dette åpner store muligheter for kunder som ikke lenger er blant oss, sier Mark Roesler i CMG til Hollywood Reporter.