(from left) Tom (Henry Golding) and Kate (Emilia Clarke) in Last Christmas, directed by Paul Feig.

«Last Christmas» – reddes av Emilia Clarke

3

Last Christmas er et ikke helt vellykket forsøk på å lage film med Wham-klassikeren som ledetråd. Allerede et kvarter ut i filmen er den spilt tre ganger – og det skal bli flere.

Drømmen til produsentene har nok helt sikkert vært et ønske om å skape ny Love Actually en film som fremdeles surrer og går på kino og tv hvert eneste år og gir penger i kassa til evig tid. Det har de ikke lykkes med. Det som redder er en fremragende Emilia Clarke i hovedrollen som den mildt sagt ikke helt heldige Kate. Emilia Clarke har tatt av seg dragevingene fra Game of Thrones og iført seg alvedrakt. Det redder denne filmen.

Last Christmas (2019) 102min | Comedy, Drama, Romance | 8 November 2019 (Norway) Summary: Kate is a young woman subscribed to bad decisions. Her last date with disaster? That of having accepted to work as Santa's elf for a department store. However, she meets Tom there. Her life takes a new turn. For Kate, it seems too good to be true.
Countries: UK, USALanguages: English

Sofanomade

Den unge Kate har problemer med å få skikk på livet sitt. Hun har ikke noe sted å bo og er sofanomade hos venner og bekjente. Kjærlighetslivet er basert på tilfeldige dates og alkoholforbruket ligger langt over Helsedirektoratets anbefalinger. I tillegg mistrives hun jobben i en helårs julebutikk hvor arbeidstøyet er en alvedrakt. Som ikke det var nok har hun et anstrengt forhold både til mor og søster.

En dag får hun besøk av en mystisk mann, Tom (Crazy Rich Asians Henry Golding), som tar henne med på en spasertur gjennom byen og lar henne se verden rundt seg med friske øyne. Han oppfordrer henne til å være en bedre versjon av seg selv. Men når hun virkelig trenger ham rundt, er han ingen steder å finne.

Det skulle med andre ord være nok å ta tak i her. Manusforfatter, den britiske nasjonalskatten, Emma Thompson evner ikke å få noe ut av dette. Det eneste denne filmen vil bli husket for er at det er første, og ganske sikkert siste gangen at Brexit blir et element i en romantisk komedie. Regissør Paul Feig, som vanligvis evner å få det meste ut av tynne manus, sliter her.

Hvis du vil se en hyggelig romantisk komedie før jul, er det bare å vente på neste reprise av Love Actually – den kommer garantert på en kino nær deg!