President Trump vekker følelser i animert barnefilm

I den animerte barnefilmen Queen’s Corgi møter vi Donald Trump på dronningbesøk. Nå får den hard medfart av kritikerne.

I filmens tas barnepublikummet med til  det britiske kongehuset og hundeelskeren dronning Elizabeth II. Imidlertid har filmen blitt omtalt på grunn av en annen karakter, nemlig Donald Trump som vises i en animerte versjonen. Med seg har han kona Melania og hennes egen corgi, Mitzi.

Men den amerikanske presidenten ser ut til å komme med like upassende kommentarer i filmen som i virkeligheten. Han tar tak i dronningen for en selfie, og oppfordrer sin egen hund til å «grab some puppy» – for å parre seg med dronningens hund … Smakløse referanser til seksuelle hentydninger passer ikke i en barnefilm, flere anmeldere var raske med å påpeke:

Amerikanske kritikere har ikke vært nådige, og Queen’s Corgi får en bunnplassering på Rotten Tomatoes.

Regissør Ben Stassen ser imidlertid ut til å ta kritikken rolig. På spørsmål fra British Metro om Trumps kommentarer i filmen kan være upassende, sier han:

– Vi spurte oss om det samme, så vi testet scenen tidlig med noen amerikanske barn. Ingen av dem forsto referansen til Trumps sexistiske kommentarer. Men alle voksne gjorde det.