I den animerte barnefilmen Queen’s Corgi møter vi Donald Trump på dronningbesøk. Nå får den hard medfart av kritikerne.

I filmens tas barnepublikummet med til  det britiske kongehuset og hundeelskeren dronning Elizabeth II. Imidlertid har filmen blitt omtalt på grunn av en annen karakter, nemlig Donald Trump som vises i en animerte versjonen. Med seg har han kona Melania og hennes egen corgi, Mitzi.

Men den amerikanske presidenten ser ut til å komme med like upassende kommentarer i filmen som i virkeligheten. Han tar tak i dronningen for en selfie, og oppfordrer sin egen hund til å «grab some puppy» – for å parre seg med dronningens hund … Smakløse referanser til seksuelle hentydninger passer ikke i en barnefilm, flere anmeldere var raske med å påpeke:

Amerikanske kritikere har ikke vært nådige, og Queen’s Corgi får en bunnplassering på Rotten Tomatoes.

Regissør Ben Stassen ser imidlertid ut til å ta kritikken rolig. På spørsmål fra British Metro om Trumps kommentarer i filmen kan være upassende, sier han:

– Vi spurte oss om det samme, så vi testet scenen tidlig med noen amerikanske barn. Ingen av dem forsto referansen til Trumps sexistiske kommentarer. Men alle voksne gjorde det.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen