– Nok en gang ga de meg et tilbud jeg ikke kunne motstå, sier Ricky Gervais om å lede Golden Globe-gallaen som foregår i Los Angeles 5. januar 2020.

Det blir  femte gang at Gervais er vertskap for den prestisjetunge film- og tv-gallaen. Han opptrådte med gjester og prisvinnere i 2010, 2011, 2012 og 2016. Hans uforutsigbare humor og skarpe tunge er ett sikkert løft under gallakvelden.

– Dette vil være siste gang jeg gjør det, kommenterer skuespilleren i en pressemelding.

Ricky Gervais ledet den årlige Beverly Hilton-baserte seremonien i 2010, 2011 og 2012, før han overleverte tømmene til Tina Fey og Amy Poehler i tre år.  Han ble lokket tilbake i 2016 for så å bli etterfulgt av Jimmy Fallon og Seth Meyers i henholdsvis 2017 og 2018. Brooklyn Nine-Nines´ Andy Samberg og Killing Eve-stjernen og Globes-vinneren Sandra Oh holdt tingene i sjakk i år. Nå er Ricky Gervais tilbake for 25-årsjubileet for utdelingen av filmprisenene til vinnerne som stemmes frem av de 95 medlemmene av Hollywood Foreign Press.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen