Norsk regitalent skal lage «Kadaver» – den første norske Netflix-filmen

Under Stockholm Filmfestival annonserte Netflix i dag to nye Netflix-filmer fra Norden: Kadaver fra Norge og Red Dot fra Sverige.

Kadaver og Red Dot vil begge ha premiere på Netflix. I tillegg annonserte Netflix også å ha kjøpt de globale rettighetene til den danske spillefilmen Shadow In My Eyes. Filmen vil ha kinopremiere i Danmark, fulgt av en global lansering på Netflix utenfor Danmark.

Regitalent

23-årige Jarand Herdal som står for manus og regi av Kadaver er ennå et forholdsvis ukjent navn her hjemme,  men har allerede gjort seg bemerket i LA hvor han har slått seg opp i musikkvideobransjen. Han regnes som et av de store regitalentene og var bare 16 år gammel da han lagde sin første spillefilm Everywhen –Norges første scifi-film. Den er solgt til 57 land.

Katastrofe

Norske Kadaver er en grøsser som viser hvor langt mennesker er villig til å gå for å overleve. I etterdønningene av en atomkatastrofe befinner Leonora, Jacob og datteren deres Alice seg på randen av overlevelse. En dag inviterer det lokale hotellet overlevende til å se et skuespill med et måltid inkludert – et raust tilbud til de i nød. Uten særlig valg drar familien på tre til hotellet, hvor hotelldirektøren Mathias, introduserer hele hotellet som scenen.

Publikum blir gitt masker for å skille seg fra skuespillerne, men alt tar en uhyggelig vending når gjestene begynner å forsvinne. Skillet mellom virkeligheten og skuespillet blir raskt utydelig, helt til Alice forsvinner rett foran øynene på Leonora og Jacob. Da er det ikke lenger noen tvil: Det er noe alvorlig galt med hotellet til Mathias.

Satser nordisk

– Vi er veldig glad for å for å ta dette spennende steget for å tilby medlemmene våre i Norden enda mer lokalt innhold, samtidig som vi kan ta fantastisk innhold fra Norden ut i verden. Alle disse tre filmene er unike på sin egen måte, det er sterke sjangerfilmer med engasjerende historier drevet av dyktige kreatører. Sammen viser de en stor bredde av forskjellige sjangre, som også vil vise allsidigheten og kvaliteten som ligger i nordisk film, sier Lina Brouneus, Director of Licensing and Co-Productions Netflix Northern Europe.