Nicolas Cage skal spille Nicolas Cage i kommende meta-film

Nicolas Cage har spilt hver rolle under solen bortsett fra seg selv. Det er i ferd med å endre seg med metafilmen The Unbearable Weight of Massive Talent.

Nicolas Cage har spilt alt fra en flammende Marvel-motorsyklist-antihelt i Ghost Rider til en nedkjørt alkoholiker i Leaving Las Vegas til Charlie Kaufman og hans sammensatte tvilling i Adaptation.  Nicolas Cage har spilt tilsynelatende hver eneste rolle under solen. Men det er en rolle han ikke har spilt, og det kan bli hans største – seg selv.

Gjeld og narko

I filmen er Cage nedsyltet i gjeld og prøver å få  en milliardær til å kjøpe et nytt manus han har jobbet med. Men Cage finner ut av CIA at milliardæren faktisk er en narkokartell-leder, og Cage får derfor i oppgave å skaffe info om mannen, som har kidnappet datteren til en meksikansk politiker.

Manus kommer fra Tom Gormican og Kevin Etten. Gormican  skal også regissere filmen og  sendte personlig manuset til Nicolas Cage og ba ham om å spille i filmen. Manusforfatteren beskriver filmen som en hyllest hele karrieren til Cage med referanser til Leaving Las Vegas, Face-Off  og Gone in 60 Seconds gjennom hele tiden, og en tone som publikum vil gjenkjenne fra Adaptation, en annen metafilm som viste en annen side av Nicolas Cage.