Deadline melder at Amazon Prime allerede offisielt har lagt inn en ordre for en andre sesong av Ringenes Herre-serien, som snart går i produksjonen.

Her er alt vi vet om Amazon Prime sitt engasjement for den dyreste TV-serien noensinne.Tanken er å spille inn de to første episodene av den første sesongen og deretter ta en pause i innspillingen på 4-5 måneder når man samler manusforfatteren til serien og skriver store deler av andre sesong – for å se hvor mye av det som kan spille inn sammen med den første.

Da Amazon hentet hjem rettighetene til Ringenes Herre-serien i 2017, for 250 millioner dollar, var de forpliktet til å lage minst fem sesonger av serien og en mulig spinoff-serie for å beholde rettighetene. Noe som vil gjøre serien til den dyreste TV-serien noensinne med en forventet prislapp på over en milliard dollar. Det er med andre ord ikke veldig overraskende at de allerede nå velger å gi serien en andre sesong, men snarere et smart trekk som forhåpentligvis vil gjøre det til en kortere tid mellom første og andre sesong enn forventet.

Ringenes Herre-serien er satt lenge før filmene I likhet med Peter Jacksons Ringenes Herre-filmer, vil den nye serien bli filmet på New Zealand. Selve historien er derimot fortsatt hemmelig, bortsett fra at den vil finne sted lenge før historien i Ringenes Herre-filmene.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen