Apples første film skulle avslutte American Film Institute AFIs årlige filmfestival i går. I stedet ble visningen avlyst.

Onsdag skulle Apples nye film The Banker  ha hatt premiere på American Film Institute AFIs årlige filmfestival. Men selskapet valgte å avlyse premieren på selve premieredagen på grunn av «bekymringer». Det skriver The Guardian.

The Banker skulle avslutte festivalen og deretter gitt ut på gigantens nye strømmetjenstetjeneste Apple  TV+ natt til torsdag amerikansk tid.

Onsdag ettermiddag sendte Apple ut en pressemelding uten å forklare hvorfor filmen er trukket tilbake.

‘Vi kjøpte The Banker tidligere i år fordi vi ble rørt av filmens underholdende og lærerike historie om sosial endring og kunnskap om finansverdenen. Forrige uke ble vi kjent med noen bekymringer rundt filmen. Derfor, i samarbeid med filmens produsent, trenger vi litt tid til å undersøke disse problemstillingene og finne ut hvordan vi best kan bestemme neste trinn. I lys av dette vil ikke The Banker ha premiere på AFI Film Festival, «skrev Apple.

Avlysningen av premieren stiller, ifølge The Guardian, tvil om fremtiden til filmen. Den ble spådd å være Apples største filmsatsing. Etter lanseringen av Apple TV+ har flere innsidekilder indikert at Apple med filmen håpet at de kunne konkurrere med andre strømmetjenesters store suksess på filmområdet. I følge kildene hadde de også forhåpninger om at The Bankers kunne være en Oscar-kandidat.

The Banker er basert på en sann historie om to svarte gründere som tjente en formue ved å late som om virksomheten deres ble drevet av en hvit mann. Blant hovedrolleinnehaverne er Samuel L. Jackson og Marvel-skuespiller Anthony Mackie.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen