This image released by Apple TV Plus shows, from left, Nicholas Hoult, Samuel L. Jackson and Anthony Mackie in a scene from “The Banker." Apple has canceled the premiere of one of the tech company’s first original films, “The Banker” the day before it was to debut at Los Angeles’ AFI Film Festival. In a statement Wednesday, Apple said that it learned of “some concerns” surrounding “The Banker” and that it needs “some time to look into these matters.” An Apple spokesperson declined to elaborate. (Apple TV Plus via AP)

Apple avlyser premieren på sin første store filmsatsing

Apples første film skulle avslutte American Film Institute AFIs årlige filmfestival i går. I stedet ble visningen avlyst.

Onsdag skulle Apples nye film The Banker  ha hatt premiere på American Film Institute AFIs årlige filmfestival. Men selskapet valgte å avlyse premieren på selve premieredagen på grunn av «bekymringer». Det skriver The Guardian.

The Banker skulle avslutte festivalen og deretter gitt ut på gigantens nye strømmetjenstetjeneste Apple  TV+ natt til torsdag amerikansk tid.

Onsdag ettermiddag sendte Apple ut en pressemelding uten å forklare hvorfor filmen er trukket tilbake.

‘Vi kjøpte The Banker tidligere i år fordi vi ble rørt av filmens underholdende og lærerike historie om sosial endring og kunnskap om finansverdenen. Forrige uke ble vi kjent med noen bekymringer rundt filmen. Derfor, i samarbeid med filmens produsent, trenger vi litt tid til å undersøke disse problemstillingene og finne ut hvordan vi best kan bestemme neste trinn. I lys av dette vil ikke The Banker ha premiere på AFI Film Festival, «skrev Apple.

Avlysningen av premieren stiller, ifølge The Guardian, tvil om fremtiden til filmen. Den ble spådd å være Apples største filmsatsing. Etter lanseringen av Apple TV+ har flere innsidekilder indikert at Apple med filmen håpet at de kunne konkurrere med andre strømmetjenesters store suksess på filmområdet. I følge kildene hadde de også forhåpninger om at The Bankers kunne være en Oscar-kandidat.

The Banker er basert på en sann historie om to svarte gründere som tjente en formue ved å late som om virksomheten deres ble drevet av en hvit mann. Blant hovedrolleinnehaverne er Samuel L. Jackson og Marvel-skuespiller Anthony Mackie.