Rolf Lassgård foretar kjønnsskifte

Min pappa Marianne er basert på en sann historie. I 2010 kom den 58 år gamle svenske presten og trebarnsfaren Åke Roxberg ut som Ann-Christine. Han lever i dag som kvinne.

Datteren Ester Roxberg skrev en bok om hvordan det var å miste den ene forelderen og få en annen. Filmen Min pappa Marianne beskrives en varm historie om motet til å være deg selv og lykken ved å bli elsket for den du er.

I  filmen møter vi Hanna (Hedda Stiernstedt) som nettopp har gjort slutt med kjæresten og vender tilbake til hjemstedet tilbake hjemstedet får å jobbe som vikar på lokalnyhetene. Når hennes elskede far, presten med det store skjegget, avslører at han virkelig vil være Marianne, snus Hanna verden på hodet.

Skremmende reise

For pappa Marianne er det ingen retur. Det vil er en skremmende reise for Hanna som ikke kjente verken seg selv eller faren så godt som hun trodde. En følelsesmessig historie om motet til å være deg selv og lykken ved å bli elsket for den du er.

Hovedrollene spilles av Rolf Lassgård, Hedda Stiernstedt og Lena Endre. Mårten Klingberg er ansvarlig for regien.

Rolf Lassgård (pappa Marianne) er blitt sett i utallige roller – nå sist i Spionen hvor han spiller mot Ingrid Bolsø Berdal. Han er en av Skandinavias mest populære skuespillere og takler det meste – fra velmenende mamma i  musikalen «Hairspray» (hvor toppbildet er hentet fra) til tøff politimann i Jegerne og gretten gubbe i den to ganger Oscar-nominert En mann ved navn Ove. Hedda Stiernstedt (Hanna) spilte sist hovedrollen i SVTs suksessrike dramaserie Vår tid er nå.

Min pappa Marianne får svensk premiere 20. feburar.