To måneder før premieren er «Elleville Elfrid» forhåndssolgt til 30 land

24. januar er det Norgespremiere på animasjonsfilmen Elleville Elfrid. Filmen er allerede solgt over hele verden, og har med seg nasjonale og internasjonale stjerneskuespillere i de ulike språkversjonene.

– Elleville Elfrid er en hjertevarm og morsom familiefilm om vennskap. Den er laget for det norske markedet, men det er kjempegøy at barn over hele verden nå skal bli kjent med henne på kino, sier produsent Frank Mosvold. Han har nettopp kommet tilbake fra American Film Market i Los Angeles hvor han opplevde at filmen møtte stor begeistring, og blant annet ble omtalt i The Hollywood Reporter.

I den engelske versjonen, med navn Ella Bella Bingo, er det Summer Fontana (X-Men: Dark Phoenix) som har stemmen til hovedrollen Elfrid, mens Richard Kind (kjent flere av Pixars filmer, som Inside Out) er Johansen. I den norske versjonen står skuespillere som Johannes Joner, Bjørn Sundquist, Hege Schøyen og Gard Eidsvold på rollelisten. 12 år gamle Ninni Spone har stemmen til Elleville Elfrid.

Stor nordisk lansering

Samtidig med den norske premieren 24, januar går filmen også opp i Danmark og Finland samtidig. Det er svært sjeldent at en norsk film på samme tid lanseres i de nordiske nabolandene. Mosvold sier han ble overlykkelig da distributøren sa de ønsket en felles nordisk lansering.  – Det viser jo at de har stor tro på filmen, sier han.

Elleville Elfrid får premiere i Sverige, Russland og Frankrike i mars 2020, og er også solgt til blant annet Bulgaria, USA, Storbritannia, Portugal, Midtøsten og Polen. Flere andre land forhandler kjøp av filmen.