Martin Scorsese jobber med dokumentar om New Yorks musikkscene fra 1970-tallet

Filmskaperen vil utforske vinyl-tiden i en ny film uten manus. Som et resultat av kanselleringen av HBOs Vinyl, fikk Martin Scorsese aldri utforske sin klare tilhørighet til 1970-tallets musikk. Nå, takket være en ny avtale med Imagine Entertainment, får han en ny sjanse.

Variety rapporterer at den kommende filmen er et av over et dusin prosjekter med Imagine Entertainments nye dokumentaravdeling i spissen. Spesifikke detaljer er ikke sluppet, men bare det at Scorsese skal ta for seg  musikkverdenen gjør at man får skyhøye forventinger. Hans siste film før  The Irishman var Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story, en «pseudo-doc» som dekker Dylans ikoniske 1975-turné. Hans tidligere ikke-manuskrevne musikkprosjekter sentrert om The Rolling Stones, George Harrison, The Band og andre som preget 10970-tallet.

Elsker Stones

Martin Scorseses hyppigste samarbeidspartner er ikke Robert De Niro eller Leonardo DiCaprio, til tross for at begge er gjengangere i noen av de mest kjente filmene hans. Det er faktisk ikke noen skuespiller i det hele tatt. Det er Stones.

Scorsese jobbet sist sammen med Jagger på en dokumentar fra 2008 om Stones, Shine a Light, men Scorsese har (uoffisielt) jobbet med Rolling Stones gjennom hele sin 40 år lange karriere. Bandets sanger spilles jevnlig i viktige scener i Scorseses filmer.

Imagine Entertainment, ledet av Ron Howard og Brian Grazer med Justin Wilkes og Sara Bernstein som leder dokumentaravdelingen, leter for tiden etter en distributør til prosjektet. Selskapet har en førsterettavtale med Apple TV +, selv om Scorseses blomstrende forhold til Netflix (som distribuerte både The Irishman og Rolling Thunder Revue) etterlater en annen streamingdør også.