David Fincher og veteranmanusforfatter Robert Towne jobber sammen om et pilotmanus for en prequel-serie til Roman Polanskis klassiske neo-noir Chinatown.

Originalmanuset ble ført i pennen av Towne og Polanski. Filmen som kom i 1974 hadde Jack Nicholson i hovedrollen som Jake Gittes, en privatdetektiv som jaktet utroskap, bare for å finne seg selv fanget i et nett av bedrag, korrupsjon og drap.

Prequel-serien, som er i utvikling over hos Netflix, vil fokusere på en ung Gittes når han driver virksomheten sin i en by der de velstående og korrupsjonen involverer eiendom, olje og kriminelle gjenger.

Planen er at Fincher skal produsere serien sammen med Towne og Josh Donen, med Fincher som mulig regissør av pilot-episoden.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen