Midsommar
Midsommar

«Midsommar – director’s cut» på kino

Nå kan du se director’s cut-versjonen av Ari Asters kritikerroste Midsommar på kino.

Slik som Ari Asters forrige film Hereditary (2018) er Midsommar en del av den nye såkalte skrekkfilmbølgen «Elevated horror». En smartere og mer raffinert kvalitetsutgave av skrekkfilmen med kunstneriske tilsnitt.

Begynnelsen var It Follows (2014) og andre bidrag var The Witch (2015) og It Comes At Night (2017). Fellesnevneren er at filmene ligger nærmere det mer intellektuelle dramaet enn den rendyrkede skrekkfilmen. Samtidig byr de på det stilistiske og mystiske med snikende og underliggende ubehag fremfor billige sjokk.

Midsommar er kreativ, original og allerede på vei til å bli en kultklassiker. Tidligere i høst ble en 24 minutter lengre director’s cut-versjon sluppet i USA. Dette er regissørens foretrukne versjon og den kan nå sees på Vega scene i Oslo.

Les anmeldelsen av Blu-ray utgaven her