Alf Prøysen har nok en gang erobret landets kinoer. Så langt har over 260.000 kjøpt billetter til Snekker Andersen og Julenissen: Den vesle bygda som glømte at det var jul allerede nå er årets mest sette norske kinofilm.

Den eneste som kan utfordre den er Tunnelen som får premiere første juledag, men det skal godt gjøres med tanke på at den kun for seks dager å gjøre det på før vi går inn i 2020.

Med 260.000 solgte billetter er det likevel lang fram til de amerikanske tungvekterne på kinotoppen. Øverst på pallen er Løvenes konge med 625.000 solgt billetter, etterfulgt av Avenger: Endgame (530.000) og Joker (440.000)

Les vår anmelder av Snekker Andersen og Julenissen: Den vesle bygda som glømte at det var jul her.

– Det er utrolig gøy at så mange allerede har sett filmen, og at den treffer såpass bredt på tvers av generasjoner. Det at hele familien går sammen på kino før jul har nesten blitt en ny juletradisjon, og vi er glade for å kunne bidra med litt førjulskos inn i den hektiske julestria. Sier produsent Catrin Gundersen.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen