Marrakech: «Valley of Souls» stakk av med Gullstjernen

Den colombianske regissøren Nicolás Rincón Gilles Valley of Souls L’Étoile d’Or (Gullstjernen) i Marrakech. Filmen er lagt ti den colombianske borgerkrigen i 2006 hvor paramilitære grupper herjer på landsbygda.

Valley of Souls følger en eldre mann som følger floden på jakt etter liket av sine to sønner.

Juryens Pris ble delt mellom Last Visit av saudi-arabiske Abdulmohsen Aldhabaan og Mosaic Portrait, av den kinesiske regissøren Zhai Yixiang.

Prisene for beste skuespiller og beste skuespillerinne ble tildelt henholdsvis til den australske skuespilleren Toby Wallace for hans rolle i Babyteeth og de britiske skuespillerinnene Nichola Burley og Roxanne Scrimshaw ble tildelt i fellesskap prisen for kvinnelige hovedrolle for  Lynn + Lucy.

I år konkurrerte fjorten filmer innenfor rammen av den offisielle konkurransen med en jury under ledelse av den skotske Tilda Swinton, som i anledning sin første pressekonferanse ba om ‘filmskaperne rev ned grensene mellom filmatiske sjangre.

Med den 18. utgaven av Marrakech International Film Festival har festivalen stadfestet sin posisjon som den viktigste i den arabiske verden.