Anna and the Apocalypse
Anna and the Apocalypse

Blu-ray: zombiemusikalen «Anna and the Apocalypse»

2

Anna and the Apocalypse er en High School zombiekomedie med gode effekter og visuelt er den flott å se på. Derimot har den flere musikalinnslag som ikke nødvendigvis vil appellere til alle.

Det nærmer seg jul og Anna er i ferd med å avslutte skoleåret før hun skal begynne på Universitetet, men ting går ikke helt som planlagt.  Dette er den klassiske historien om en juleforestilling som skal settes opp, hverdagslige og klassiske High School-utfordringer som den vanskelig forelskelsen og ikke minst et influensavirus som blir et pandemisk zombieutbrudd.

High School zombie

Anna and the Apocalypse (2017) er en skotsk film, men den føles som en amerikansk High School-film. Utgangspunktet for de relativt ferske filmskaperne var å lage en zombifisert versjon av Disney-franchisen High School Musical, noe som Disney riktignok selv gjorde året etter med Z-o-m-b-i-e-s (2018).

Horrormusikalen har en lang historie med flere suksesser som The Rocky Horror Picture Show (1975), Little Shop if Horrors (1986) og Sweeney Todd (2007). Til tross for at den ikke ble kinovist har Anna and the Apocalypse kvaliteter som gjør at den har blitt plukket opp av programråd og vist på både på Ramaskrik skrekkfilmfestival og Tromsø internasjonale Film Festival.

Sjangerhybrid

Det er en sjangerhybrid som kombinerer zombiefilmen og musikalen. Den henter blodige effekter og kreative drap fra førstnevnte og kombinerer med hele åtte handlingsrelaterte musikalinnslag. Med en dyktig Ella Hunt i spissen som Anna føles det som et godt håndverk. Den holder høy visuell standard og den er innovativ i en sjanger som har stått på stedet hvil i en lengre periode. Det er absolutt kreativt og vellykket, men krever sin tilskuer.

Dette er nok en innertier for de som både liker zombiefilmer og musikaler, men for de som foretrekker zombiefilmer uten musikalinnslag kan dette bli litt i meste laget. Blu-ray utgaven er dessverre uten noe ekstra bonusmateriale. For de som ønsker lignende zombiekomedier med mindre sang er nok Shaun of the Dead (2004) og Cooties (1014) gode alternativer.