Per-Olav Sørensen skal lage Netflix-serie om Spotify

Historien om Spotify blir tv-serie. Bak dramaet står Netflix og regissør Per-Olav Sørensen. Akkurat nå jobbes de med å produsere et manus.

Per-Olav Sørensen har for øyeblikket stor internasjonal suksess med Netflix-serien Hjem til jul, og nå vil strømmegiganten ha mer fra den norske suksessregissøren.

Tv-serien om Spotify blir basert på Sven Carlsson og Jonas Leijonhufvuds bok «Spotify inifrån: Så blir man störst i världen», som kom tidligere i år.

– Det er en historie som har så mange bunner – det er en David vs Goliat-historie, som forandret vår måte å konsumere musikk på og forandret stuene våre. Det er ingen plater eller CD-er der lenger, forteller Sørensen til svenske TT.

– Netflix sendte boka «Spotify innenfra» til meg, jeg leste den og sa ja direkte. Det handler om så store og omveltende ting, men det er en veldig personlig historie, sier han.

Blir dyrt

En TV-serie på Spotify må inneholde mye musikk, og det er dyrt å kjøpe rettighetene til originalmusikk.

– Jeg vet ikke hvor stort budsjettet vårt blir, men det første jeg sa var at musikk må være en viktig del av denne historien,» sier Per-Olav Sørensen til det svenske nyhetsbyrået.

Det er ingen offisiell startdato for innspillingen ennå.