From the Academy Award®-winning team—directors Jennifer Lee and Chris Buck, and producer Peter Del Vecho—and featuring the voices of Idina Menzel, Kristen Bell, Jonathan Groff and Josh Gad, and the music of Oscar®-winning songwriters Kristen Anderson-Lopez and Robert Lopez, Walt Disney Animation Studios’ “Frozen 2” opens in U.S. theaters on Nov. 22, 2019. ©2019 Disney. All Rights Reserved.

«Frost 2» har vært verdt ventetiden

5

Det har gått seks år siden Frost som ble en gedigen suksess. Frost 2 har det som skal til for å bli en minst like stor suksess.

I Frost 2 må Elsa og Anna redde Arendelle fra å bli ødelagt av de fire elementene jord, vann, luft og ild. Elsa høres mystisk musikk fra den magiske skogen som foreldrene har fortalt dem om. Det er den  fortryllede skogen som Anna og Elsa ble advart om å aldri komme inn som barn. Elsa oppdager at hun kanskje kan finne opphavet til kreftene sine.

Skogen er dekket av tjukk tåke fremstår nærmest som ugjennomtrengelig. Her er kommer Elsas eventyrlige og overnaturlige krefter til sin rett. I sin kamp for Arendelle får hun også denne gangen hjelp av Anna, snømannen Olaf, Kristoffer og reinen Svein.

Frost 2 (2019) 103min | Animation, Adventure, Comedy | 25 December 2019 (Norway) Summary: Anna, Elsa, Kristoff, Olaf and Sven leave Arendelle to travel to an ancient, autumn-bound forest of an enchanted land. They set out to find the origin of Elsa's powers in order to save their kingdom.
Countries: USALanguages: English

Norske referanser

Frost-filmene er løselig basert på H.C. Andersens «Snødronningen». Filmen er som eneren full av norske referanser -ikke minst visuelt. I toeren har man i tillegg denne gangen gitt handlingen en samisk touch i fortellingen om Tundra-folket. I den forbindelse har Disney samarbeidet med blant annet en samisk gruppe og Sametinget. I den delen av fortellingen er del klare paralleller til Alta-aksjonen både i historien og bildene – og et budskap om å akseptere sannheten hvis urettferdighet har blitt begått i fortiden.

Musikken fra den første filmen har holdt det gående på radio helt frem til nå. Også den nye utgaven har musikk og sang som et bærende element i historien, og filmen fremstår som en musical både filmatisk og musikalsk.  May Synnøve Kaspersen og Lisa Stokke gjør en fremragende prestasjoner i sine tolkninger av Anna og Elsa i den norske versjonen som ligger til grunn for denne anmeldelsen.

I det hele tatt er dubbingen solid. Gustav Nilsen og Thorbjørn Harr er fortsatt i rollene sine som Olaf og Kristoffer, og både fjorårets Stjernekamp-vinner Ella-Marie Hætta Isaksen og Mikkel Gaup gir gode rolletolkninger som henholdsvis Honning-Maren og Tundra-leder.

Håndverksmessig er dette solid Disney-kvalitet og filmen kommer garantert til å gå rett inn på Kinotoppen.  Frost 2 har vært verdt ventetiden din. Hvis du var fan av den første filmen, er jeg nokså sikker på at også denne går hjem.