HBO Nordic med solid filmvår

I vår møter vi på HBO både spennende nye miniserier og ikke minst to nye nordiske originalserier. HBO Nordic byr på mer en tjue nye tv-seier.

Det er en solid portefølje som presenteres. En fellesnevner for mange av dem er at de er filmatiseringer av bøker.

Imidlertid drøyer det ennå en stund før vi  den etterlengtede prequelen til Game Of Thrones melder HBO.

Nye produksjoner

Til å begynne med er dette noen av de nye og ferske produksjonene som HBO lanserer våren 2020 med:

«A Christmas Carol» – 23. desember

På julaften kan du se alle tre episodene av miniserien «A Christmas Carol». Det er Charles Dickens klassiske fortelling, med en mye mørkere tone og stemning enn tidligere filmatiseringer.

«Foodie Love» – ​​25. desember

Hele den første sesongen av den spanske produksjonen «Foodie Love» er også tilgjengelig i løpet av første juledag. Det er romantisk og morsomt. De to hovedpersonene elsker to ting: mat og hverandre.

«The Outsider» – 13. januar

Stephen Kings bok med samme navn blir nå  TV-serie. En 11 år gammel gutt blir funnet brutalt myrdet og politiet arresterer en mistenkt. Men det er noe som ikke stemmer.

«Avenue 5» – 20. januar 2020

Avenue 5, en vulgær komedie satt i det ytre rom, ble lansert for noen år siden av Veep-skaperen Armando Iannuci.  Komedieserie med Hugh Laurie i hovedrollen. Vi befinner oss  40 år fremover i tiden når romturisme er ekstremt populær. Men på Avenue 5-skipet oppstår en systemfeil, slik at de ender ute av kurs og en åtte ukers tur, plutselig tar tre år.

«The Plot Against America» ​​- våren 2020

Vi følge en jødisk familie som begynner å merke hvordan fascistiske krefter tar over regjeringen. Basert på boken med samme navn av Philippe Ross.

«McMillions» – våren 2020

En seksdelt dokumentarserie. Det handler om McDonald’s og en konkurranse som ble avslørt på 1990-tallet som en stor svindel.

«The Third Day» – våren 2020

Miniserier i seks episoder. Jude Law og Naomie Harris spiller hovedrollene, som kommer i forskjellige sesonger til en mystisk øy i desperate forsøk på å finne svar på spørsmålene deres.

«ZeroZeroZero» – mars 2020

Basert på Roberto Savianos («Camorrans barn») bok med samme navn. Den første sesongen er på åtte episoder. «ZeroZeroZero» er filmet på tre forskjellige kontinenter med et internasjonalt skuespillerensemble. Fokuset er på narkotikahandel.

«Undoing» – våren 2020

Basert på boka «You Should Have Known» av Jean Hanff Korelitz. Nicole Kidman spiller psykolog Grace Sax i denne miniserien der Hugh Grant spiller mannen hennes. Men etter en plutselig dødsfall forsvinner ektemannen, og Grace Sax må vurdere hele livet på nytt. Donald Sutherland spiller pappen til Kidman.

«I Know This Much Is True» – våren 2020

Mark Ruffalo spiller dobbelt som tvillingbrødre der den eneste lider av alvorlig psykisk sykdom. Miniseriere og adapsjon av boka Wally Lamb.

«Run» – våren 2020

Phoebe Waller-Bridge spiller en av de mindre rollene i komedien og miniserien «Run» med Domnhall Gleeson.

«Patria» – våren 2020

Spansk produksjon og miniserie som spenner over tre tiår. «Patria» blir fortalt fra perspektivet fra to familier og har allerede fått stor oppmerksomhet i spansktalende land.

Nye sesonger i vår

Men selvfølgelig blir det også noen returnerende serier:

«My Brilliant Friend» – sesong to

«Westworld» – sesong tre

«Succession» – sesong tre

«Euphoria» – sesong to

«Handmaid’s tale» – sesong fire

«Fargo» – sesong fire

«Gentleman Jack» – sesong to

«Barry» – sesong tre

«The Good Fight» – sesong fire

 

Nordiske produksjoner i 2020

«Kamikaze»

Basert på boka «Muleum» av Erlend Loe kommer de danske miniseriene «Kamikaze». En atten år gammel jente tekstet med teksten «gjør hva du vil» fra foreldrene sine når de krasjer med et fly. Hun blir alene med hus, biler og utrolig mye penger.

«Knutby»

Den svenske dokumentarserien «Knutby» er en ny anmeldelse av Knutby