Helgas seertips: Oscar, roboter og årets mest populære HBO-serie

Du bør utnytte helga til å se ferdig Watchmen før mandagens finale på HBO Nordic eller til å se noen av forrige Oscar-utdelings favoritter på Netflix. Dette er tipsene til helgas TV-strømming.

Årets mest populære på HBO


Watchmen er utvilsomt årets mest populære TV-serie på HBO, uttaler HBO selv. Serien er basert på og en slags oppfølger til den ikoniske og mesterlige tegneserieuniverset til Alan Moore and Dave Gibbons. Serien har ikke bare blitt varmt mottatt av seerne, men har også blitt en favoritt blant anmelderne. Siste episode av første sesong kommer mandag 16. desember og du bør utnytte helga til å se det som gjenstår før mandagens finale.

Nominert til fem Oscar


Lady Bird (2017) ble skamrost av anmelderne og nominert til fem Oscar, deriblant beste FILM, beste regi og beste originale manus. Saoirse Ronan beste nominert til beste kvinnelige hovedrolle og Laurie Metcalf til beste kvinnelige birolle. Lady Bird er navnet tenåringen Christine har gitt seg selv. Hun går på High School, har kommet på kant med moren sin og drømmer om å komme seg vekk fra det stillestående livet i Sacramento. Lady Bird er tilgjengelig på Netflix på søndag.

Drama med Denzel Washington


I filmen Roman J. Israel, Esq. (2017) spiller Denzel Washington rollen som den særegne borgerrettsadvokaten som får livet snudd på hodet da eieren av advokatkontoret får hjerteinfarkt og Roman plutselig blir utfordret. Til tross for at Denzel Washington ble Oscar-nominert for beste mannlige hovedrolle, kom aldri filmen på norske kinoer. Nå har du muligheten til å se den på Netflix nå.

Maratonøkt med Stephen King


Castle Rock var en finurlig kreativ måte å fornye Stephen Kings mange romaner til et univers. J.J. Abrams kombinerte elementer fra flere romaner til den fiktive byen Castle Rock i Maine. Har du fortsatt ikke sett andre sesong så ble sesongfinalen sluppet på HBO Nordic torsdag 12. desember og du kan dermed bruke hele helgen til å se andre sesong.

Action fra Michael Bay


For de som trenger litt mer lettbent underholdning så har Michael Bay laget en actionfilm eksklusivt til Netflix. Selv om han de siste årene er best kjent for å lage Transfomers-filmer har også Bay laget 13 Hours (2016) om et reelt terrorangrep. Med 6 Underground (2019) har han startet en ny actionfranchise eksklusivt for Netflix med Ryan Reynolds i hovedrollen. En teknologimilliardær iscenesetter sin egen død og rekrutterer en gruppe internasjonale agenter til et dristig og blodig oppdrag for å bekjempe en brutal diktator. Filmen er tilgjengelig på Netflix nå.

Monsterkamp


Etter å ha jobbet tre utmattende år med forhåndsarbeidet til Hobbiten- filmen trakk Peter Jackson seg da det fortsatt  var stor usikkerhet om filmens framtid hos filmselskapet. I stedet ga han seg i kast med monster mot roboter-prosjektet Pacific Rim (2013). Inspirert av japansk populærkultur såkalte kaiju-monstre fungere som en metafor på menneskeskapt klimakrise. Gigantiske monstre kommer gjennom en rift i jordskorpen og starter en krig som menneskene kun kan bekjempe med massive kjemperoboter.

Pacific Rim: Uprising (2018) er regissert av Steven S. DeKnight og fortsetter ti år etter den første filmen. John Boyega fra de nye Star Wars-filmene spiller hovedrollen Jake som er sønnen av Jaeger-piloten Stacker Pentecost, spilt av Idris Elba i første film. Nok en gang begynner noe å røre seg under havoverflaten og filmen kan du se på Netflix fra søndag.