Gjør deg klar for en hel masse Keanu: Warner Bros. har satt 21. mai 2021 som premieredato for sin kommende Matrix-film.

Forbløffende nok, slik det ser ut nå, vil Matrix 4 åpner på samme dag som John Wick 4 – Keanu Reeves ‘andre blockbuster-franchise. Dermed kan glede oss over dobbelt Keanu den helgen.

Keany Reeves blir ellers å se i Bill & Ted Face the Music til neste år.  Uansett, tilbake til The Matrix. Den kommende filmen gjenforener regissøren Lana Wachowski med Reeves og Carrie-Anne Moss, som gjentar sine roller som henholdsvis Neo og Trinity.

I nye roller finner vi  Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman), Jonathan Groff (Mindhunter), Jessica Henwick (Game of Thrones) og Neil Patrick Harris. Det ryktes også at Jada-Pinket Smith kommer tilbake for å spille Niobe.

Filmen blir den fjerde i serien etter 1999’s The Matrix og 2003’s The Matrix Reloaded og The Matrix Revolutions.

I tillegg til Wachowski, ble manuset skrevet av Aleksandar Hemon og David Mitchell. Produksjonen begynner tidlig i 2020.

John Wick 4 og Matrix 4 får samme premieredato – det blir dobbelt Keanu Reeves 21. mai 2021.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen