Gjør deg klar for en hel masse Keanu: Warner Bros. har satt 21. mai 2021 som premieredato for sin kommende Matrix-film.

Forbløffende nok, slik det ser ut nå, vil Matrix 4 åpner på samme dag som John Wick 4 – Keanu Reeves ‘andre blockbuster-franchise. Dermed kan glede oss over dobbelt Keanu den helgen.

Keany Reeves blir ellers å se i Bill & Ted Face the Music til neste år.  Uansett, tilbake til The Matrix. Den kommende filmen gjenforener regissøren Lana Wachowski med Reeves og Carrie-Anne Moss, som gjentar sine roller som henholdsvis Neo og Trinity.

I nye roller finner vi  Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman), Jonathan Groff (Mindhunter), Jessica Henwick (Game of Thrones) og Neil Patrick Harris. Det ryktes også at Jada-Pinket Smith kommer tilbake for å spille Niobe.

Filmen blir den fjerde i serien etter 1999’s The Matrix og 2003’s The Matrix Reloaded og The Matrix Revolutions.

I tillegg til Wachowski, ble manuset skrevet av Aleksandar Hemon og David Mitchell. Produksjonen begynner tidlig i 2020.

John Wick 4 og Matrix 4 får samme premieredato – det blir dobbelt Keanu Reeves 21. mai 2021.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen