WARNING: Embargoed for publication until 00:00:01 on 07/12/2019 - Programme Name: Dracula - TX: n/a - Episode: Dracula - episode 1 (No. n/a) - Picture Shows: Dracula (CLAES BANG), Sister Agatha (DOLLY WELLS) - (C) Hartswood Films - Photographer: Robert Viglasky

Netflix: Dracula har fått premieredato – se traileren

Nåer det klar for Netflix-versjonen av Dracula. Bak denne versjonen  står  skaperne av suksesserien Sherlock.

Denne versjonen er en samproduksjon mellom BBC og Netflix og får premiere 4. januar. Den tredelte serien har Claes Bang si rollen som grev Dracula og er produsert av Hartswood Films.

Den nye nye versjonen av Dracula er «bi-homicidal» snarere enn bifil, ifølge medforfatter av manuset Steven Moffat. Det har vært spekulasjoner om vampyr-grevens seksualitet i den kommende serien skrevet av Moffat og hans Sherlock-medskaper Mark Gatiss.

I den tredelte serien er det antydet at Dracula (Claes Bang) har sex med Jonathan Harker (John Heffernan), advokaten som ble sendt til  Romania. Moffat fortalte imidlertid The Times at det ikke er strengt riktig å beskrive Bang’s Dracula som bifil.

«Han er bi-homicidal, det er ikke den samme tingen,» sier Moffat. «Han dreper dem, han dater dem ikke.»