Christopher Nolan slipper de første detaljer om thrilleren «Tenet» – med bilde fra Oslo

John David Washington, Robert Pattinson og Elizabeth Debicki er med i den kommende thrilleren som delvis er spilt inn i Oslo.

Christopher Nolan hadde ikke mye å si da han annonserte sin 11. film, Tenet, tilbake på sommeren. Alt vi visste den gangen var at filmen ville være «et actionepos fra en verden av internasjonal spionasje». Filmen har en imponerende rollebesetning: John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Kenneth Branagh og Aaron Taylor-Johnson. Selv om vi fremdeles ikke vet mye mer enn det, har filmskaperen nå sluppet de første detaljene.

Bildene i seg selv avslører ikke mye. Den ene er med Washington (BlacKkKlansman) og Pattinson (vår nye Batman) blant en skarp, brutalistisk arkitektur filmet på operataket i Oslo. Den andre finner Debicki (enker) slappe av på baksiden av en båt som blir kjørt av Washington.

Selv om Nolan fremdeles holdt filmens plotdetaljer nær brystet, åpnet han litt for produksjonen:

«Vi hopper av fra en spionasjefilm, men vi skal til en rekke forskjellige steder,» forteller han til Entertainment Weekly. «Vi krysser noen forskjellige sjangre på en forhåpentligvis spennende og frisk måte. [Produsent] Emma [Thomas] og jeg har satt sammen mange store produksjoner, men dette er absolutt den største med tanke på internasjonal rekkevidde. Vi skjøt i syv land, over alt, med en massiv rollebesetning Det er den mest ambisiøse filmen vi har laget. »

Tenet får norsk premiere den 17. juli 2020.

Tentet-poster fra Operaen i Oslo.