Trailer: André Øvredals «Torden» tar norrøn mytologi tilbake til Norge

Norrøne krefter og spenning fyller kinolerretet i Torden – Vinterens store ungdomsfilm som får premierer over hele landet 28.02. Her er en rykende fersk trailer.

André Øvredal har hatt stor internasjonal suksess med Scary Stories to Tell in the Dark og The Autopsy of Jane Doe. Nå vender han tilbake til gamlelandet med Torden som får premiere 28.februar. Denne gangen tar han norrøn mytologi tilbake til Norge hvor den hører hjemme – i en form og sjanger som aldri tidligere er vist på norsk film.

– Norges mytologiske verden er en uendelig kilde til inspirasjon for meg og jeg har igjen prøvd å finne en moderne setting hvor jeg kunne gjøre den relevant og spennende for et norsk publikum. Dette er en film som betyr mye for meg, og som på mange måter er veldig personlig. Jeg har hatt enorm glede av å få fortelle denne historien, og håpet er jo at det norske kinopublikummet liker det vi har laget sier regissør André Øvredal.

Mysterium

I Torden møter vi Nat Wolff og Iben Akerlie i hovedrollene. En ung gutt dør på uforklarlig vis i vestlandsbyen Odda – tilsynelatende brent opp fra innsiden. Og når norsk-amerikaneren Eric blir arrestert, mistenkt for drap, starter et mysterium som vil snu opp ned på både hva vi tror og hva vi vet om verden rundt oss.

Under avhør oppdager den nyutdannende psykologen Christine at Eric besitter enorme, overnaturlige krefter som han er ute av stand til å kontrollere. Og når Eric klarer å rømme utløser det en massiv menneskejakt, der Eric og Christine kommer stadig nærmere den utrolige forklaringen på hvor Erics dødelige krefter kommer fra.

Vampyrfilm det neste

Opprinnelig skulle han regisserer den norske krigsfilmen Narvik til  vinteren.André Øvredal mangler tydeligvis ikke tilbud og har etablert seg som et sikkert kort for horror-produsentene.

Neste film  for André Øvredal er vampyrfilmen The Last Voyage of Demeter. Filmen er fortellingen om det skjebnesvangre mannskapet ombord handelsskipet Demeter som fraktet Draculas kiste fra Transylvania til England bare for å ankomme havn uten overlevende ombord.